Suriye’deki muhalif güçler ile Esad rejimi arasındaki savaş nedeniyle Halep’te sivil vatandaşların zarar gördüğüne dair görüntülerin medyaya yansımasının ardından tepkiler dinmiyor. Ülke genelinde olduğu gibi Erzincan’da da  bu saldırılar büyük tepki çekti.
Türkiye Gençlik Vakfı Erzincan Yüksek Öğretim Koordinatörlüğü tarafından Erzincan Üniversitesi Üniversite Camii’nde Cuma namazının ardından basın açıklaması yapıldı.
Türkiye Gençlik Vakfı Erzincan Üniversite Koordinatörü Muhammed Serhat Özgün Halep’te yaşanan insanlık suçuna tepki göstererek, Esad rejimini ve arkasındaki karanlık güçleri kınadı.
Gerçekleşen basın açıklamasına Türkiye Gençlik Vakfı Erzincan İl Temsilcisi Emre Özkan, Yüksek Öğrenim Koordinatörü Enes Kuzu, Üniversite Koordinatörü Muhammed Serhat Özgün, yönetim kurulu ve Üniversiteli öğrencilerle bazı öğretim görevlileri katıldı.
Halep düşerse yarın Erzincan düşer . Halep kazanırsa özgür Kudüs’ün yolu açılır. Bu yüzden Halep’i, Musul’u, Gazze’yi savunmak, Erzincan’ı savunmaktır diyen Üniversite Koordinatörü Özgün konuyla ilgili  açıklamalarda bulundu.
Özgün konuyla ilgili olarak  yapmış olduğu açıklamasında; “Bugün bir kez daha Suriye’den yükselen feryadın acısını hissederek burada toplanmış bulunmaktayız. Katil Esed diktatörlüğüne karşı, Suriye halkı tarafından Mart 2011’de Deraa’da başlatılan onurlu direniş, 6 yıldır devam ediyor. Özgürlük, adalet ve iman uğruna seferber olunan bu yolda 600 bin evladını şehit veren, milyonlarca evladını yaralı ve muhacir bırakan Müslüman bir halkın tarifi imkânsız acılarına rağmen, modern dünyanın hiçbir adım atmaması; aksine doğrudan veya dolaylı olarak katillere destek vermesi, yaşanan trajediyi daha da derinleştiriyor. Son iki haftada Rus ve Esed uçaklarının vurduğu kuşatma altındaki Doğu Halep’te artık fırınlar ekmek çıkaramıyor, yaralıları tedavi edecek hastane bulunmuyor. Rus uçakları bilinçli bir şekilde fırınları, hastaneleri, okulları, camileri ve halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak için çıktığı toplu mekanları vuruyor. Halep’e deprem etkisi yaratan sığınak delici bombalar atılıyor ve enkazların altından her gün onlarca kadın ve çocuk cesedi çıkarılıyor. Son iki haftada katledilen binlerce insan varken yaralı sayısı tam olarak bilinmiyor. Bu manada Halep direnişi sadece Haleplilerin, Suriye’nin değil; tüm İslâm ümmetinin onur savaşıdır. Çünkü bugün Halep düşerse yarın Erzincan düşer. Halep kazanırsa özgür Kudüs’ün yolu açılır. Bu yüzden Halep’i, Musul’u, Gazze’yi savunmak, Erzincan’ı savunmaktır. Bizler de hz. İbrahim(a.s)’ın kıssasındaki karınca misali safımızı belli edip elimizden geleni yapabilmek adına Erzincan Üniversitesi Türkiye Gençlik Vakfı olarak bu ilke doğrultusunda hareket edip, Halep’teki Müslüman kardeşlerimize gücümüz oranında yardımlarımızı ulaştırmayı kendimize bir görev bildik. Bu anlamda bir araya gelip iştişarelerimizi gerçekleştirdikten sonra Halep yararına olacak bir kermes düzenlemeye karar verdik. Erzincan Üniveritesi’nde çalışmalarını aktif bir şekilde sürdüren farklı öğrenci kulübleri olarak, ‘Erzincan Üniversitesi Türkiye Gençlik Vakfı Halep’e ensar oluyor’’ sloganıyla, 19-23 aralık tarihleri arasında 5 günlük bir kermes düzenlemeye karar verdik. Bu anlamda adil şahitliğini yerine getirmek amacıyla organizasyona yardımlarını ve katkılarını verecek tüm müslüman kardeşlerimizden şimdiden Allah razı olsun diyoruz . Son olarak da basın açıklamamızı Rabbimizin bir ayet-i kerimesiyle tamamlıyoruz. Bismillahirrahmanirrahim Kafirlere de ki: “Siz mutlaka yenilgiye uğrayacaksınız ve toplanıp cehenneme doldurulacaksınız. Orası ne fena yataktır!” (Al-i İmran / 12). Burada basın açıklamamıza katılan tüm kardeşlerimize teşekkürlerimizi iletiyorum” dedi.
Basın açıklamasının ardından toplanan gençler “Allah’u Ekber” nidalarıyla Halep’in yanında olduklarını ve saldırıları kınadıklarını belirttiler.