Erzincan Baro başkanlığına seçilen Av. Adem Aktürk Mazbatasını alarak görevine başladı. Görevi devralan Erzincan Baro Başkanı Av. Adem Aktürk Basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.Aktürk; 120 üyeye ulaşan Baromuzu daha ilerilere götürmek için huzurlarınızda bulunmaktayım. Sizlere, baromuzda hiç olmadığı kadar birlik ve beraberliği sağlayacağımıza; sevgi ve saygı değerlerini ön planda tutacağımıza söz veriyorum. Hukukun üstünlüğüne, insan haklarına ve evrensel değerlere her koşulda bağlı kalan bir başkan olacağım ve kesinlikle Erzincan Barosunu hiç bir din, mezhep ve siyasi gurubun sözcüsü haline getirmeyeceğim.


Aktürk; Tarafsız, bağımsız, yenilikçi ve herkese eşit mesafede duran bir baro olacağız ve baromuzu aktif, proje üreten ve bu projelerin her zaman arkasında duran bir yönetim şekliyle idare etmek için tüm mesaimizi harcamaya hazırız.

Tüm meslektaşlarımızın haklarını savunmak benim ve birlikte çalışacağım yol arkadaşlarımın Şiarı olacaktır ve başkanlığım süresince meslektaşlarım; asla yargı mercileri karşısında üvey evlat olmayacaktır. Tüm Vatandaşlarımızın da hukuki haklarının koruyucusu ve bekçisi olacağız.

Aktürk; 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan alçak darbe girişimi sonrasında Devletimizin ve Milletimizin bekası için baromuzun üzerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazırız.

FETÖ/PDY ile PKK vesair tüm terör örgütlerini lanetliyoruz. Bunu sağlamak adına Milletimizi ve Devletimizin yanında baro olarak dik bir şekilde durduğumuzun bilinmesini isteriz.Aktürk; Gerek 15 Temmuz şehitlerine Gerekse diğer şehitlerimize Allah’dan rahmet milletimize ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim dedi.