AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş, Filistin halkına yönelik katliamlarını devam ettiren İsrail'i lanetledi.  İsrail yeniden tüm ümmetin sınavı olan Gazze'ye saldırmaya, çoluk çocuk, yaşlı kadın ayrımı yapmaksızın binlerce Filistinli'yi katletmeye devam ettiğini  belirten AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş, yaptığı açıklamada; "Terör faaliyetleri sadece terör örgütleri tarafından değil İsrail gibi bazı devletler tarafından da uygulanıyor. 

                İşine gelen terör örgütlerini kınayan batılı güçler ise İsrail gibi devletlerin sivillere bomba yağdırmasını, çocukları öldürmesini ve devlet terörünü "meşru müdafaa' olarak görüyor.Mübarek Ramazan ayında tüm evrensel insan haklarını hiçe sayarak arkasında olan zalim güçlerle birlikte İsrail yeniden tüm ümmetin sınavı olan Gazze'ye saldırmaya, çoluk çocuk, yaşlı kadın ayrımı yapmaksızın binlerce Filistinli'yi katletmeye devam ediyor. 1940'lı yıllardan bugüne olduğu gibi Müslümanları etkin ve dini kıyıma maruz bırakıyor. Her durumda kendine insan hakları savunucusu olarak gören Batı yine mevzu bahis Filistin olunca kör, sağır ve dilsizi oynamaya devam ediyor. Batı'nın yüzyıllardır süren bu riyakar tutumundan ziyade İslam aleminin, devletlerinin sessizliği vicdanları yaralıyor" dedi. 

AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş, yaptığı açıklamada, Filistin'de zulüm devam ettiğini belirterek; " Katil İsrail birkaç gündür havadan ve karadan Filistinli kardeşlerimizin üzerine bombalar yağdırıyor. Gelen haberlere göre birçok çocuk genç ve yaşlı Filistinli kardeşimiz şehit edilirken, çok sayıda kardeşimiz de yaralandığı bildirilmektedir. Yine bu saldırılar göstermiştir ki; terör faaliyetleri sadece terör örgütleri tarafından değil İsrail gibi bazı devletler tarafından da uygulanıyor. İşine gelen terör örgütlerini kınayan batılı güçler ise İsrail gibi devletlerin sivillere bomba yağdırmasını, çocukları öldürmesini ve devlet terörünü "meşru müdafaa' olarak görüyor. Sadece çıkarlarıyla hareket edip insafını, vicdanını ve insanlığını yitirenler elbette bu saldırılar karşısında sağır ve dilsiz olur. Sivillere yönelik yapılan bu saldırılar, Ortadoğu'daki mezhep savaşlarının kimlerin işine yaradığını ve kimlerin bu savaş için elini ovuşturduğunu açık bir şekilde göstermektedir. 

            Suriye ve Irak'ta mezhep savaşını körükleyenler İslam Aleminin Filistin meselesine olan dikkatini başka yöne çekmeye çalışanlardır. Filistinimizi yok etmeye çalışan katiller ve onların uluslararası destekçileri çok iyi bilmeliler ki, Filistin davası bizim onurumuzdur, bizler var olduğumuz müddetçe Filistin'i yok edemeyeceklerdir.  Filistinlilerin ellerinde kalan tek şey, mücadele ve direniştir. Mazlum halk, soykırıma karşı çok zor ama çok onurlu ve sabırlı bir direniş sürdürüyor. Orada zulüm görenler kardeşlerimizdir. Ümmetin ve Filistinli mücahit kardeşlerimizin başı sağ olsun. Rabbim, zalimleri kahhar sıfatıyla cezalandırsın. Filistinli mazlum kardeşlerimize yardım etsin" dedi.