Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Gazze ve Kuzey Irak'a yönelik yardımların devam ettiğini ifade ederek, Gazze'ye 20 ton ilaç yardımının ulaştığını, Gazze'ye Mısır'ın Refah Kapısı'ndan da ilaç ve çeşitli yardım malzemeleri sokmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Akar ayrıca Kuzey Irak'taki Türkmenler için bayram öncesi 47 TIR yardım ulaştırıldığını bu sayıyı 176'ya çıkarmayı amaçladıklarını da ifade etti.

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay'ın yatırım ve çalışmalarını incelemek üzere Erzincan'a geldi. Kısa süre önce faaliyete geçen Kızılay Erzincan Maden Suyu Fabrikası'nı da gezen Akar, üretimle ilgili yetkililerden bilgiler aldı. Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Ak Parti İl Başkanı Burhan Çakır'ın yanı sıra Kızılay Erzincan Şubesi yönetiminin de katıldığı ziyaretin ardından konuşan Kızılay Genel Başkanı Akar, maden suyu üretiminin yanı sıra Kızılay'ın Irak ve Gazze'de yaptığı yardımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akar Erzincan'da üretilen maden suyunun dünyanın en lezzetli maden suyu olduğunun altını çizerek, "Fabrikamız üretimine devam ediyor, ihracatına devam ediyor, Türkiye piyasasına mal vermeye devam ediyor. Mineralli su işletmemiz Erzincan fabrikası ne kadar üretirse o kadar satma kapasitesine sahip, Pazar da hiçbir problemimiz yok. Türk Kızılayı markası maden suyunda çok önemli bir markadır, çok güvenilir bir markadır. Şu anda elimde gördüğünüz şişedeki maden suyu dünyanın en lezzetti maden suyudur. Bunun diğer bir lezzeti de bu şişelerin satılmasından elde edilecek olan gelirin hepsinin Allah rızası için fakirin, fukaranın, yoksulun, Gazzeli'nin, Arakanlı'nın, Suriyeli'nin, Türkiye'de muhtaç olan herkesin ihtiyaçlarına cevap verecek olmasıdır. İyilik için Kızılay için" diye konuştu.

"Gazze ve Telafer için bütün gücümüzle çalışıyoruz"

Akar açıklamasında ayrıca Kızılay'ın Gazze ve Kuzey Irak'a yönelik yardım çalışmaları hakkında da bilgiler vererek, bütün güçleriyle çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Akar, "Çok önemli iki tane meselemiz vardır bu gün itibariyle, birincisi Gazze'de İsrail'in katliamı neticesinde zulme uğrayan Gazzeli kardeşlerimizin pozisyonu. Orada bu katliamda şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bir diğeri de Kuzey Irak'ta IŞİD adlı bir örgütün zulmü karşısında yerlerinden olan yüz bine yakın Kuzey Iraklı Türkmen'in içinde bulunduğu durum, dram ve Kızılay'ın bununla ilgili faaliyetleridir. Her iki konuda bütün gücümüzle çalışmaktayız. Gazze'de geçtiğimiz gün 20 ton ilacı, savaşın devam etmesine rağmen sınırdan geçirerek, içeri soktuk. Bu 20 ton ilacın siparişini bize Vefa Hastanesi vermişti, fakat biz ilacı soktuğumuz zaman, Vefa Hastanesi yerle bir olmuştu. Böyle bir dramatik durum, tabi orda sadece Vefa Hastanesi yok. Beş bin yaralı var, bunlardan bin tanesinin durumunun çok ağır olduğunu biliyoruz. Bunlara kullanılmak üzere bu ilaçları içeri soktuk. İlaç sevkiyatımız devam edecek. Ayrıca Mısır üzerinden, Mısır Refah Kapısı'ndan da içeriye ilaç ve diğer malzemelerin de sokulması ile alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Genel müdürümüz orada, Kudüs'te bulunuyor. Şu anda Kuzey Irak'la ilgili hazırlıklar yapıyoruz. Kuzey Irak'ta bir kamp kurulması ve Kızılay'ın 3 öğün yemek çıkartması, ekmek çıkartması gibi faaliyetler içerisinde bulunacağız. Devletimizin yanında her türlü konuda rol oynamaya devam edeceğiz. Kuzey Irak'ta bulunan kardeşlerimizle ilgili bayram öncesi rakamları itibariyle 47 TIR'ı Telaferli kardeşlerimize yolladık. Her ilimizden bir TIR rica ettik. TIR'lar hazırlanıyor, toplamda yaklaşık 176 TIR'lık bir yardım planlamaktayız orayla alakalı. Bu konuda da kamuoyundan tekrar yardım bekliyoruz. Hem Gazze için hem Telafer için" diye konuştu.