Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Alper Türedi, Erzincan Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. Refahiye Meslek Yüksekokulu Akademi ve Değerler Kulübünün düzenlediği “TSE; Dün, Bugün ve Yarın” başlıklı konferans, Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Programa, Bilim, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Orhan Keskin, Türk Standardları Enstitüsü İl Müdürü Murat Bayram, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

TSE’nin kurum yapısı hakkında katılımcılara bilgi veren Türedi, TSE’nin 2 bin 200 çalışan ile 44 şehirde 46 ofis ve toplamda 142 laboratuvar ile hizmet verdiğini söyledi. TSE’nin ülkemizdeki rekabet gücünü artırmayı hedeflediğini ve ulusal-uluslararası düzeyde ticareti kolaylaştırmayı kendine misyon edindiğini aktaran Türedi: “TSE, standardizasyon ve uygunluk değerlendirmesi yaparken, tarafsız, etkin, bağımsız ve güvenilirlik ilkeleri ile hareket eder” dedi.

TSE’nin hizmetleri hakkında da bilgi veren Türedi, “Türk Standardları Enstitüsü eskiden bir ürünün standartlarına karar verirdi. Artık çoğunlukla bu standartlar Avrupa Birliğine Uyum çerçevesinde Avrupa normlarına göre yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Türedi, programın sonunda öğrencilerden gelen soruları cevapladı.