Siirt'in Eruh ilçesinde 15 Ağustos 1984'te nöbet tuttuğu sırada PKK'nın şehit ettiği ilk asker olan Süleyman Aydın, Erzincan’ın Mertekli Köyündeki mezarı başında anıldı. 31 yıl önce tarihe Türkiye’nin ilk şehidi olarak düşen Süleyman Aydın için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Mertekli köyünde bulunan Süleyman Aydın Mezarlığında düzenlenen törene Vali Süleyman Kahraman, Jandarma Komutanı Albay Murat Orhan Tonğ, Müftü Yardımcısı Harun Özkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Galip Sökmen ve Mertekli köyü sakinleri katıldı.

Vali Süleyman Kahraman ve beraberindeki protokol mensupları Şehit Süleyman Aydın’ın mezarına çiçekler bırakıp, şehidin mezarına su döktüler. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcısı Galip Sökmen tarafından şehidin özgeçmişi okundu. Müftü Yardımcısı Harun Özkan tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından, şehit Süleyman Aydın başta olmak üzere vatan uğruna şehit olan bütün şehitler için dualar edildi.

 ERZİNCAN VALİSİ SÜLEYMAN KAHRAMAN: “15 Ağustos 1984 tarihinde yalnızca bayrağını, vatanını, vatanı uğruna görevini yaparken, PKK terör örgütü tarafından ülkemizin ilk şehidi Süleyman Aydın’ı anmak ve terörü karanlık elleri ve onun arkasındakileri lanetlemek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.Terörün sağı-solu mantığı olmaz. Dini-imanı da olmaz onun için terör terördür. Terörün birinci hedefi birliğimizi, beraberliğimizi, gücümüzü, kuvvetimizi bozmak, kırmak, dağıtmaktır. Bunu asla unutmadan bir ve beraber olduğumuz takdirde bu belayı alt edebiliriz. Ortak akılla ve her ferdin üzerine düşen grevi en iyi şekilde yapmasıyla terörü çok kısa zamanda bitirebiliriz. Milletimizin geçmişte olduğu gibi bugünde terörü, terör örgütlerine ve teröristlere karşı birlik içerisinde duracağına, bu ülkenin kardeşlik iklimine katkı sağlayan değerli Erzincanlıların da, hemşehrilerimizinde, vatandaşlarımızın da teröre, terör örgütlerine ve terör olaylarına karşı ortak tavır sergileyeceklerine inancım tamdır. Millet olarak bizler bu mukaddes toprakları bize emanet eden kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan her şehidimizi daima minnetle şükranla anacağız.” dedi