Erzincan İl Genel Meclisi 2015 yılı kasım ayı toplantıları başladı. 2016 mali yılı bütçe tasarısının görüşmeleri öncesi bir açılama yapan İl Genel Mecilisi Başkanı Ünal Tuygun, seçim sonuçlarının Erzincan ve Türkiye’yi hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Gün birlik ve beraberlik günü, memlekete hizmetin en iyisini yapmanın günüdür” diye konuştu.

Erzincan İl Genel Meclisi kasım ayı toplantıları başladı. İl Genel Mecilisi Başkanı Ünal Tuygun başkanlığında gerçekleşen toplantılarda 2016 mali yılı bütçe tasarısı görüşülecek. 20 gün sürecek olan bütçe görüşmeleri öncesi bir açıklama yapan Meclis Başkanı Ünal Tuygun, 2015 yılının ilçe ve köylerdeki yatırımlarda yüzde 90 başarı sağladıklarının altını çizdi. Tuygun konuşmasında emeği geçenlere de teşekkür ederek, dün gerçekleşen genel seçim sonuçlarını da değerlendirdi.

Tuygun konuşmasında; “Başta kurumumuzun idarecisi olmak üzere tüm çalışanlarına ve yöneticilere teşekkür ediyorum ve bize sürekli destek olan her zaman yanımızda hissettiğimiz ilimizin Valisi Süleyman Kahraman ve il genel meclisi üyelerimize de teşekkürü ayrı bir borç biliyoruz.

Biliyorsunuz dün bir seçim yapıldı Türkiye’de dört ay içerisinde ikinci seçim. Erzincan’da da AK Parti olarak 2-0 seçimi kazandı. İl genel meclis başkanı olarak 7 yıldır bu görevdeyim. MHP ve CHP’den de meclis üyelerimiz var. Yedi yıldır arkadaşlarımızla siyaset üstü, memleketin meselelerini ön plana alan bir tarzla mecliste çalıştık. Bundan sonra da CHP ve MHP’deki arkadaşlarımızla birlik, bütünlüğümüzü bozmadan Erzincan’ın meselelerine birlikte karar vereceğiz. Hep böyle oldu, önemli olan siyasetin ötesinde Erzincan’a hizmet etmektir. Biz bu bölgenin meclisi olarak hep böyle düşündük. AK Parti, CHP ve MHP meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Gün birlik ve beraberlik günü, memlekete hizmetin en iyisini yapmanın günüdür diye düşünüyorum” diye konuştu