Erzincan İl Özel İdaresi ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı arasında yapılan protokol ile Erzincan’da yoksulluğu azaltmak için kırsal ve kentsel bölgelerdeki dar gelirli ve yoksul bayanlara, küçük sermaye sağlayarak, onların gelir getirici faaliyette bulunmalarına yönelik uygulanan Mikrokredi Projesinden faydalan  ve okuma yazma bilmeyen  bayanlara Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi matematik öğretmenliği üçüncü sınıf öğrencileri “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında hazırladıkları proje ile  okuma yazma  öğretiyorlar. 

Uygulama ile ilgili olarak arkadaşları adına bir konuşma yapan Fırat Gürocak , Dersimiz kapsamında Arkadaşlarımızla  Erzincan il Özel idaresi Mikrofinans Şubesi ile  bir araya  gelerek Erzincan’da toplum yararına neler yapabileceğimiz noktasında görüş alışverişinde bulunduk, kendileri bizlere okuma yazma bilmeyen üyelerine okuma yazma öğretme talebinde  bulundular, bizlerde bu talebe olumlu yaklaşarak, projemizi başlattık, şu anda Ersevenler mahallesinde 15 bayanla okuma yazma kursu başlattık,  Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere hafta da iki gün verdiğimiz kursta çok güzel vakit geçiriyoruz,  Bizlerde mezun olduğumuz da öğretmen olarak küçüklere ders verecek ve onları hayata hazırlamaya çalışacağız. Bu uygulama ile daha da değişik bir çalışma yaparak annelerimiz yaşlarında ki bayanlara  ders veriyoruz,  yaptığımız  bu güzel etkinlik den dolayı arkadaşlarım ve ben çok mutluyuz.” dedi.  Erzincan Mikrofinans Şube Müdürü Tuğba Aybey, ise konu hakkında yaptığı açıklamada proje kapsamında dar gelirli ve çalışma fikri olan kadınlara kredi verilmekte olup, bu özelliği ile proje aynı zamanda kadının statüsünün geliştirilmesi yoluyla sosyal değişim ve dönüşüme katkıda bulunmakta olduğunu ifade ederek, Eğitim Fakültesi matematik öğretmenliği öğrencileri “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında TGMP Erzincan şubesinden kredi kullanan bayanlara okuma yazma öğretmeleri bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Kadınların kendilerine olan öz güvenlerini kazanma ve evlerinden çıkarak iş hayatına atılma zamanın geldiğini belirterek. Yapabileceğimiz en güzel şey, kadınların kendilerine olan öz güvenimizi artırmak, kendi kendimize yetebileceğimizi göstermek, bizlerin de kendi çapında bir şeyler yapabileceğimizi ispatlamaktır. Kadınlar bir araya gelip bir şeyler yapmalı. Verilen mikrokrediler ile de girişimci kadınlarımıza iş hayatının ilk adımını attırdığını söyleyen Aybey, Toplumda birey olarak söz sahibi ve bilgili olabilmek için okuma yazma bilmenin ve okumanın önemi ne değinerek,  Kendimize, ailemize, çevremize, ulusumuza, insanlığa yararlı olmak okuma - yazma öğrenmekle başlar diye konuştu.

Zeynep Topuz,  isimli bayan ise okuma yazma bilmediği için resmi kurumlarda yaşadığı sıkıntıları anlatarak,  okuma yazma bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum. Okuma bilmediğim için de yazılı bir evrak aldığımızda ne yazıldığını, nereye götürmemiz gerektiğini bilemiyoruz. Vatandaşlara soruyoruz. Bu durum ağırımıza gidiyor. En kısa sürede okuma yazma öğrenmek istiyoruz” şeklinde ifade etti.