Sabah 06.00’da Kemah’tan başlayan yolculuk neşe ve heyecan içinde devam etti. Erzurum’da rektörlükle yapılan görüşmeden sonra rektörlük personelinin rehberliği ile Atatürk Üniversitesi piknik alanında yapılan kahvaltıdan sonra ilk durak Güzel Sanatlar Fakültesi idi. Öğretim üyesi Mustafa Küçüköner Özgün Baskı Atölyesi ile Yağlıboya Atölyesini tanıtarak çalışmaları ve bölümün kazandırdıkları hakkında bilgi verdi.  Tezhip, Serigrafi ve Müzik bölümlerinin de gezilip görülmesinden sonra ikinci olarak Hukuk Fakültesi ziyaret edildi. Anayasa Hukuku öğretim üyesi Kemal Ünler’in üniversiteyi ve Hukuk Fakültesini tanıtan etkileyici konuşması öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi.
    Üniversitede yenen keyifli öğlen yemeğinden sonraki durak ise Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi idi. Öğretim üyesi Ali Rıza Demirci Kimya laboratuarı ve Araştırma Laboratuarını tanıtarak çalışmaları ve teknik donanımla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Bilgisayar Teknolojisi bölümünde ise asistan Türkan Karakuş bölümün avantajları ile geleceğini tanıtan bir konuşma yaptı.
    Sınav haftası olması nedeniyle bazı fakülte ve bölümlerin ziyaret edilemediği ama gerçekleştirildiği kadarıyla öğrencilerin memnuniyeti ile karşılanan bu gezinin son durağı Çifte Minareli Medrese ile Erzurum Evleri oldu. Yine keyifli geçen dönüş yolculuğunda öğrencilerimizin yüzlerinde yorgunluk değil mutluluk ifadesi görülüyordu.
     Üniversite öğrencisi olmak isteyen ve bu hedefe ulaşmak için çaba harcayan öğrencilerimizin motivasyonu amacıyla düzenlenen bu gezi nedeniyle Kemah Kaymakamı Hasan Ongu’ya, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak’a, üniversite turu esnasında rehberlik yapan rektörlük personeli Haydar Tozoğlu’na,kaptanımız Suat Güneş’e ve yolculuğun başından sonuna emeği geçen herkese öğrencilerimiz adına teşekkür ediyor, hedeflerine başarıyla ulaşmalarını diliyoruz.