Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve yağış olmaması sebebiyle belediye tarafından sıcak asfalt çalışmaları sürdürülüyor.

Ülkede kışın en sert ve çetin geçtiği bölgelerin başında gelen Doğu Anadolu genelinde bir süre önce etkili olan kar yağışının ardından sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.

Önceki yıllarda bu mevsimde karla kaplı yollarda kar temizleme ve buzlanmaya karşı çalışmalar yapan belediyeler, şu sıralar hava şartlarının iyi olması sebebiyle sıcak asfalt çalışmalarına devam ediyor.

Üzümlü Belediyesi tarafından 2018 yatırım planında bulunan asfalt çalışmaları sıcak havalar sebebiyle ocak ayında da yapılıyor.

İlçenin yüksek kesimlerinde kar bulunmasına rağmen ova ve yerleşim alanlarında kar olmayınca belediyenin asfalt çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

Asfalt döküm sezonunun kış mevsimi sebebiyle aralık ile mart ayları arasında 3 ay tatile girdiği sektörde bu yılki hava şartları sebebiyle henüz tatile başlanılamadı.

AA muhabirine konuşan belediyeye bağlı faaliyetlerini sürdüren asfalt şirketi yetkilisi Muttalib Topaloğlu, havaların sıcak gitmesi halinde çalışmalarına devam edeceklerini ifade ederek, "Bu sezon asfalt dökümünü, serimini etkileyecek bir yağış olmadı. Hava sıcaklığı 5 derecenin üzerinde olduğu zaman asfalt dökümüne herhangi bir engel olmuyor. Biz de bu hava sıcaklıklarını değerlendiriyoruz." dedi.

- Kar temizleme yerine asfalt döküyoruz

Her yıl bu ayda kar temizleme çalışmaları yaptıklarını ifade eden Topaloğlu, "Yılbaşında, birinci ayda kar temizleme işiyle uğraşıyorduk ama bu sene hava güzel gitti çok da iyi oldu. Biz de asfalt serimine, imalatına devam etmiş olduk. Havalar böyle giderse asfalt çalışmalarına devam etmeyi düşünüyoruz. İnşallah biraz daha böyle devam eder. Eksik kalan işlerimizi tamamlarız." dedi.

- İzin kullanamadık

İş makinesi operatörü Orhan Subaşı ise kar yağmamasından dolayı sezonu kapatamayıp izine ayrılamadıklarını ifade ederek, "Birinci aya geldik hala asfalt işi devam ediyor. Biz de paramızı kazanıyoruz. 2017 yılının başından beri çalışıyoruz. Daha izin ve tatil yapamadık. Kar yağmadığından dolayı izine hala çıkamadık." dedi.

Diğer bir çalışan Muhammet Topaloğlu ise, Sivas'taki ailelerinin tatil yapmak için kendilerini beklediklerini belirterek, "Kar yağması için dua ediyoruz ama Allah'ın bileceği bir iş. Çoluk çocuk bizi bekliyor. Kar yağıp sezon ne zaman kapanırsa o zaman gideceğiz evimize, çoluğumuzun, çocuğumuzun yanına." dedi.