Üzümlü İlçe Müftülüğü tarafından ilçede yapılacak olan iki adet Kur’an kursuna maddi destek sağlamak amacıyla düzenlenen kermes dualarla açıldı.

Üzümlü ilçesine yaptırılacak olan iki adet Kur’an kursuna maddi destek sağlamak amacıyla müftülük tarafından kermes düzenlendi. Çarşı merkezinde bulunan Üzümlü Belediyesi çok amaçlı salonunda düzenlenen kermese Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, İl Müftüsü Yavuz Karabayır, İlçe Müftüsü Adem Karadeniz, AK Parti İlçe Başkanı Selami Karatepe daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Yavuz Karabayır’ın yaptığı duanın ardından Müftü Karabayır ve Belediye Başkanı Ahmet Sazlı’nın açılış kurdelesini kesmesiyle başlayan kermeste protokol üyeleri stantları gezerek satışa çıkartılan ürünler hakkında kermes yetkililerinden bilgiler aldılar. Kermesi gezen protokol üyeleri daha sonra destek amaçlı ürünler satın aldılar.

– Bu kermes kaynaşmanın en güzel örneği

Kermesin hayırlı olmasını dileyen Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, “İlçemiz Müftülüğü tarafından Fatih ve Geyikli mahallelerimize iki adet Kur’an kursu yapılması planlanmış ve arsaları tahsis edilp ardından projeleride çizilmiştir. İnşallah baharın gelmesiyle iki kursunda temeli atılıp inşaat çalışmalarına başlanılacak. Biz Üzümlü Belediyesi olarak her zaman bu çalışmalara yardımcı olduk, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. İnşallah kursların yapımı bittiğinde hem ilçe halkımız hemde ilçemize yerleşmiş olan Ahıska Türkü kardeşlerimiz bu kurslardan en iyi şekilde istifade edecekler. Bugünde bu kurslarımıza maddi destek sağlamak amacıyla hem Üzümlülü hemde Ahıska Türkü bayanlarımızın girişimi ile düzenlenen kermesin açılışını yaptık. Bu kermes çok güzel bir kaynaşmanın örneği olmuş durumda. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı kazançlar diliyorum.” dedi.

İl Müftüsü Yavuz Karabayır’da kermesin hayırlara vesile olmasını dileyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.