Üzümlü’de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında müftülük personellerinin öncülüğünde kan bağışı kampanyası başlatıldı
Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kan bağış kampanyası düzenlendi. Üzümlü Belediyesi Çok Amaçlı Salonuna kurulan standa İlçe Müftüsü Bedir Aydın, müftülük personeli ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
            Kan bağışı kampanyasında konuşan İlçe Müftüsü Bedir Aydın, 14-20 Nisan’da kutlanan Kutlu Doğum Haftası sebebiyle çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ve bu etkinliklerin ilki olan kan bağışı kampanyasına başlattıklarını belirterek “Müftülüğümüz, 14–20 Nisan’da kutlanan Kutlu Doğum Haftası sebebiyle, Türk Kızılay’ı Erzincan Kan Merkezi ile yaptığı ortak çalışma ile kan bağışı kampanyası düzenledik. Kampanyaya başta müftülük personelimiz olmak üzere vatandaşlarımızda yoğun ilgi gösteriyor. İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanlardan olmak için giriştiğimiz bu etkinlik kısa sürede büyüdü ve vatandaşlarımız kan vermenin artık sadece kendileri için değil, kardeşleri için de faydalı olduğunu fark ettiler. İnşallah bu uygulama her Kutlu Doğum’da bir gelenek olarak devam eder. Her zaman ve her mekânda acil lazım olabilecek bu kan ihtiyacının giderilmesinin dini açıdan da gerekli olduğu düşüncesindeyiz. Kampanya da ki hedefimiz yaklaşık 50 kişiden fazla kan bağışı yaptırmaktır. Şimdiden kan bağışında bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.