Erzincan'ın Üzümlü Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğiyle ilçeye yapılan 734 konutun kura çekimlerinde vatandaşlar TOKİ, belediye ve noter yetkililerini protesto ederek kura çektirmedi.

Üzümlü Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle ilçeye yapılan 734 konut, 2 cami, 1 ilköğretim okulu, kültür merkezi, ticaret merkezi inşaatı tamamlandı. 548 adet Üzümlü dubleks villaları, 186 adet Geyikli tarımköy konutlarında hak sahibi olan vatandaşlar kendilerinin aldatıldığını iddia ederek kura çekimini yaptırmadı. Üzümlü belediye binasında kura çekimi sırasında kura çekimine itiraz eden vatandaşlar sözleşme yapıldığında kendilerine verilen vaadlerin yerine getirilmediğini ve konutların halen eksiklerinin olduğunu iddia ederek kura çekimi için gelen TOKİ yetkilileri, belediye yetkilileri ve notere kura çektirmeyerek protesto etti.

Eski Üzümlü Belediye Başkanı Sami Sertadım ve Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle’nin kendileri ile yaptıkları görüşmelerde verilen vaadlerin yerine getirilmediğini söyleyen vatandaşlar, konutların yapılmadan önce kendilerine gösterilen broşürü gösterdi. Vatandaşları şunları ifade etti: "Belediye Başkanımız, sayın milletvekilimiz bize bu evleri söz verdiler. Bunların hiçbiri yok. Bize bu broşürde vaad edilenler şunlar: Üzümlü Geyikli Tarımköy projesi ile '1000 metrekare arsa üzerine 100 metrekare kullanım alanı olan 3+1 200 adet Üzümlü evleri vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. TOKİ tarafından 180 ay vade ile satışa sunulan müstakil evler 2013 de hak sahiplerine teslim edilecektir' diye bizlere söz verildi. 2013'te verilecekti. Tarih 2014, 2015’e geldik. Şu anda bizimle muhatap olacak herhangi kimse bulamıyoruz. Fiyat hakkında vatandaşa mesaj çekildiği söylendi. Vatandaşa mesaj falan gelmedi. En baştan TOKİ için yazılmaya gelen vatandaşa ortalama 60-70-80 bin TL’yi geçmez denildi. Şu anda ev başına TOKİ tarafından 20 bin TL arazi parası bindirilmiş. Diyorlar ki biz kurayı çeker gideriz. Bizler burada kurayı çektirmedik. Dönemin belediye başkanının elindeki resim bize vadedilen evler bu ama bunlar yok. Millet diyorlar ki önünüze biz bunu koyduk. Alırsanız alın almazsanız gidin paranızı geri alın. Şu anda biz sizin muhatabınız değiliz, siz gerekli yerlere başvurun diyorlar."