Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan’ın Refahiye ilçesine bağlı Aşağı sütlü köyünde meydana gelen heyelan bölgesinde evleri kullanılmaz hale gelen köy sakinlerine geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak, incelemelerde bulundu.

Erzincan’ın Refahiye ilçesine bağlı Aşağı sütlü köyünde önceki gece meydana gelen heyelan sonucu köyde 24 ev kullanılmaz hale geldi. Yaşanan afetin ardından Vali Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Refahiye Kaymakamı Sedat Ateş ile afet bölgesinde incelemelerde bulunarak, köy sakinleri ile bir araya geldiler. 

Vali Ali Arslantaş köy sakinleri geçmiş olsun dileklerini ileterek, evleri kullanılmaz hale gelen vatandaşlar için Refahiye ilçe merkezinde ev kiralanacağını, isteyen vatandaşlara ise AFAD çadırı kurarak köyde barınmalarının sağlayacağını belirtti. Vali Arslantaş bir yıl içerisinde de heyelandan etkilenen tüm vatandaşlara Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca yeni evlerinin yapılıp, teslim edileceğini planladıklarını söyledi.
Vali Ali Arslantaş yaptığı açıklamada; “Kurban bayramın 1’inci günü sabaha karşı saat 05.00 sıralarında vatandaşlarımız heyelan olduğunu anlayıp, birbirlerini uyararak bölgede bulunan 24 evi boşaltıyorlar. Herhangi bir can kaybımız yok. Hayvan zayiatımız yok.
Vatandaşlarımıza heyelan bölgesine geçmemeleri konusunda tavsiyelerimiz oldu. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, mühendisleri heyelan olabilecek yerleri tespit ediyorlar. Bu süre içerisinde vatandaşlarımızın mağdur etmemek adına isteyene Refahiye ilçe merkezinde ev kiralıyoruz. İsteyen vatandaşlarımıza AFAD çadırı kurarak köyde barınmalarını sağlayacağız. Kışı köyde geçirecek vatandaşlarımıza konteynerlerle kuracağımız mahallede konaklama imkanı sağlayacağız.  İnşallah bir yıl içerisinde de heyelandan etkilenen tüm vatandaşlarımızın Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı aracılığıyla yeni evlerini yapıp, teslim edeceğiz.” Dedi.