Erzincan Valisi Ali Arslantaş,  Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) 1344 bekçinin yemin ettiği "1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçileri Yemin ve Sertifika Töreni"nde yaptığı konuşmada 3 yılda yapılan 851 terör operasyonu ve 8 terörist saldırısında şehit verilmemiş, toplam 27 ’si ölü, 1’ i yaralı 10’u sağ olmak üzere 38 terörist etkisiz hale getirildiğini söyledi.  

SÖZDE KOÇGİRİ EYALETİ TAMAMEN YOK EDİLDİ

2010 yılından bu yana Erzincan ili Refahiye kırsalında daimi bir şekilde üs bölgesi tesis eden sözde “Koçgiri Eyaleti Grubu” tamamen yok edildiğini aktaran Vali Ali Arslantaş ‘‘Söz konusu sözde “Koçgiri Eyaleti Grubu” nun yok edilmesiyle birlikte örgütün kuzey, doğu, güney, batı açılımlarını kolaylaştıran ve çabuklaştıran, örgütün Fırat (Karasu) Nehri güneyi, Tunceli-Ovacık, Munzur-Mercan Dağları bölgesinde faaliyet gösteren sözde Dersim Sahaya bağlı gruplarla; Giresun, Gümüşhane ve Trabzon illerinde faaliyet gösteren sözde Karadeniz Açılım grupları arasındaki irtibatı koparılmıştır. Operasyonlarda 18 depo, 5 sığınak, 2 mevzii, çok miktarda silah, mühimmat, patlayıcı madde, 3 ton civarında gıda malzemesi ile çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiğini’’ söyledi. 

TERÖRİSTLERİN YOL KESMESİ HADİSESİ VARDI

Vali Arslantaş konuşmasına şu şekilde devam etti. ‘‘Maalesef ilimizde hayatın rutini haline gelen teröristlerin yol kesmesi hadisesi vardı. Kahraman evlatlarımızın yürüttüğü mücadele sonunda son üç yıl içinde teröristler değil yol kesmek saklandıkları delikten başlarını çıkaracak mecali bile bulamaz hale getirilmiştir. Erzincan Valisi olarak şunu net bir dille ifade edebilirim ki Erzincan mülki sınırları içerisinde tek bir terörist bırakılmamıştır.

TÜRKİYE BİRİNCİSİ 

İl Emniyet Müdürlüğümüz asayiş olaylarında; 2018 yılında malvarlığına karşı ve kişilere karşı işlenen suçların aydınlatılmasında 1. sırada yer almıştır.  İl Jandarma Komutanlığımız da 2018 yılında malvarlığına karşı işlenen suçların aydınlatılmasında ülkemiz genelinde 1. sırada, genel asayiş olaylarının aydınlatılmasında 2. sırada yer almıştır’ ‘dedi.   

750 KİŞİ KAMU GÖREVİNDEN ÇIKARTILDI

FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında  ise Erzincan’da özel eğitim kurumu, 2 öğrenci yurdu,1 TV, 2 radyo istasyonu vericisi, 1 Vakıf ve 5 Dernek kapatıldığını ifade eden Vali Arslantaş , ‘‘Bin 67 kamu görevlisi hakkında işlem yapılmış olup, bunlardan 750’si kamu görevinden çıkartılmıştır. 249’u görevine iade edilmiş, 6’sı emekliliğe sevk edilmiştir. 62’sinin işlemleri devam ettiğini ifade etti. Arslantaş, Uyuşturucuyla mücadele kapsamında Erzincan’da  2018 yılında toplam 1.519,671 kg eroin yakalamasıyla 2’nci sırada yer aldığını sözlerine ekledi.