Kahraman mesajında "Osmanlı –Rus Savaşı’nda Nene Hatun üç aylık bebeğini bırakıp cephede savaşa katılır.“Çocuğun küçük, sen dön.“ derler. Nene Hatun; tarihin kulağına küpe olacak şu sözleri söyler: “Bebem, anasız büyür de vatansız büyüyemez. Aziz milletimizin yiğit evlatları işte bu bilinçle büyüyüp vatanın bekası için mücadele ettiler. Düşman işgaline uğramış vatan topraklarını topyekûn savunduğumuz, kahramanlık destanları yazdığımız Sakarya Meydan Muharebesi’nden sonra 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘’Gazi’’ unvanı verilmiştir. O tarihten beri 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün, aynı zamanda bu milletin gazilerimize duyduğu saygının ve gönül borcunun da ifadesidir.

           Kurtuluş Savaşı’nın sonunda elde ettiğimiz zaferde gazilerimizin fedakârlıkları ve kahramanlıkları büyük önem taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, şehitlerimizin ve gazilerimizin azmi, kudreti sayesinde bu seviyelere gelmiştir. Şimdi eli kanlı terör örgütü, güvenlik güçlerimizin, sivil vatandaşlarımızın canına kastediyor, birliğimizi ve kardeşliğimizi bozmaya yönelik terör eylemleri yapıyor. Bu ihanet şebekeleri, geçmişte olduğu gibi şimdi de hüsrana uğrayacaktır. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır.

          Ecdadımızdan emanet aldığımız bu kutsal vatanı korumaya, milletimizi hak ettiği seviyeye ulaştırmaya mecburuz. Devlet olarak, bizi sığ sulara çekip hareketsiz bırakmak isteyenlere inat bizleri bir arada tutan kardeşlik iklimini korumak için yılmadan çalışacağız. Bize kim olduğumuzu söyleyen ve nasıl yaşamamız gerektiğini öğreten tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum"dedi.