Vali Süleyman Kahraman mesajında şunlara yer verdi "Ülkemizin pek çok yerinde karanlık eller, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalıştılar. Huzurumuzu bozup kardeş kavgası çıkarmaya yeltendiler. Hamdolsun ki aziz milletimiz bu oyuna gelmedi. Sabrıyla metanetiyle ihanet şebekelerine en güzel cevabı verdi. Bu hüzünlü atmosferde Kurban Bayramı’nı idrak ediyoruz. Kurbanlarımızın makbul olmasını ve hem Cenabı Hakk’a hem de birbirimize yakınlaşmamıza vesile olması için dua ediyorum.

Bu bayrama adını veren kurban, Allah’a kayıtsız teslimiyetin göstergesi, hak yolunda fedakârlığın nişanesidir. Kurban, aynı zamanda öksüz, yetim ve ihtiyaç sahipleriyle kucaklaşmanın, yardımlaşma ve yakınlaşmanın sembolüdür. Bulunduğumuz bu güzel coğrafyada derin kültürel zenginliklerimizin ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ruhu bizim en büyük enerji kaynağımızdır. Kurban Bayramı’nı vesile bilip milletçe kırgınlıkları ve dargınlıkları unutmalı, kardeşlik ikliminin tesisi için azami gayret göstermeliyiz. Bayrağımıza, vatanımıza ve manevi değerlerimize sahip çıkmalıyız.

Dokuz günlük tatilde bayram trafiğine çıkan tüm hemşerilerimizden kurallara uymalarını, araçlarını dikkatli kullanmalarını, sevdiklerini ve bizleri üzecek elim kazalara mahal vermemelerini rica ediyorum. Hac farizası için kutsal topraklarda olan Erzincanlı hemşerilerimizin ibadetlerinin kabul olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.

Bayram tatili boyunca görevli olan tüm güvenlik güçleri personellerimize, sağlık ekiplerimize ve kamuya hizmet eden tüm çalışanlarımıza kolaylıklar diliyorum. Kurban bayramı vesilesiyle, bu topraklar için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Bugün huzur ve güven içinde bayramımızı kutluyorsak elbette ki yiğit, hamiyetli vatan evlatlarının azmi, kudreti ve fedakârlığı sayesindedir.

Bu duygularla Erzincanlı hemşerilerimin Kurban Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve kardeşlik duygularının coşkuya dönüştüğü bu günlerin milletimize, ülkemize ve İslam âlemine barış, huzur, sağlık ve esenlik getirmesini diliyorum"dedi.