İçişleri Bakanlığı Valiler Kararnamesi ile merkeze ataması yapılan Vali Süleyman Kahraman için görev yaptığı valilik binası önünde uğurlama töreni düzenlendi.
Yapılan törene, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy,Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Valilik konutundan yürüyerek Vilayet binası önüne gelen Vali Süleyman Kahraman, kendisini bekleyenler ile tek tek görüşüp fotoğraf çektirdi. Vali Süleyman Kahraman son olarak gazetecilerle görüşürken, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, bir basın mensubunun kamerasını alarak, Vali Kahraman’ın vedalaşmasını görüntüledi.


 ​​​​​​Biz Mevkii Halkın Gönlünde Hakkın Rızasında Gördük
Başkan Başsoy elinde kamera ile Vali Süleyman Kahraman’a duygu ve düşüncelerini sorunca, Vali Kahraman’da açıklama yaptı. Vali Kahraman açıklamasında Erzincan’da 2 yıla yakın çalıştığını belirterek, "Herkesin yanında olmaya çalıştım. Biz mevki ve makamlarımızı halkın gönlünde hakkın rızasında gördük. Mümkün olduğunda devlet işlerini aksatmadan halkımızın arasında, fakir fukaranın yanında, garip gurebanın yanında olmaya çalıştık. Burada görev yaparken birinci önceliğim gönül almaktı. Buruk ayrılıyorum. Bir parçam burada kalıyor" diye konuştu.

Vali Süleyman Kahraman, röportajın ardından vilayet binası önünde katılan herkese teşekkür ettikten sonra toplu fotoğraf çektirdi ve Erzincan dan ayrıldı.