Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Ramazan Ayı münasebetiyle bir mesaj yayınladı,Vali Kahraman, mesajında şu ifadelere yer verdi; "Manevi duyguların zirveye ulaştığı rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan, insanların hem ibadetlerini daha yoğun olarak yerine getirdikleri, hem de yoksulların halini daha iyi anlayarak daha çok yardım eli uzattıkları, paylaşma ve dayanışma ayıdır.
Ramazan Ayı boyunca kültürümüzün güzel örneklerini göstererek, ülkemizin barış, huzur, refah ve mutluluğuna katkı sağlama kararlılığımızı yineleyeceğiz. Halkımızın bu mübarek ayda daha fazla yardım yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla dayanışma içinde olacağına yürekten inanıyorum.
Bilindiği üzere, son yıllarda özellikle Ramazan ayına has olarak, ülke genelinde gıda ve gündelik ihtiyaç mallarının fiyatlarında artışlar görülmektedir. Rahmetin, bereketin ve ihsanın bir nur gibi insanlığın üzerine yağdığı bu ayda ilimizdeki esnaflarımızdan beklentimiz; vatandaşlarımıza güvenilir ve sağlıklı ürünler sunmaları ve bu kutsal ayda helal kazancın çok kazanmaktan önemli olduğu bilinciyle gereksiz fiyat artışlarında bulunmamaları, hatta imkân dâhilinde mevcut fiyatlarda indirimde bulunarak, dar gelirli ve yoksul vatandaşlarımızın daha rahat bir Ramazan geçirmelerine yardımcı olmalarıdır. Bu sayede, geçmişte de olduğu gibi, bu Ramazan ayında da birlik, beraberlik, dostluk, barış ve kardeşlik ortamını geleceğe taşıyabilecek ve bugünümüzü ve yarınımızı daima mutlu kılmak mümkün olabilecektir.
Vatandaşlarımızın Ramazan Ayını sağlık, huzur ve güven içerisinde geçirmesi için Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşlarca gerekli tedbirler alınmıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayının aziz milletimiz başta olmak üzere tüm İslam âlemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, kardeşlik ve huzura vesile olmasını Allah’tan diliyor, başta Erzincanlı hemşerilerim olmak üzere, vatandaşlarımızın ve tüm İslam âleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum"dedi.