Erzincan Vali Selman Yenigün, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik sürdürdüğü denetim ve inceleme faaliyetleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğünü ziyaret etti. İlk olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Selman Yenigün, Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, şube müdürleri ve müdür yardımcıları tarafından karşılandı. İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Vali Selman Yenigün’e kurum’un işleyişi ve faaliyetleri hakkında brifing verdi. Milli Eğitim şube müdürleri ve müdür yardımcılarının da hazır bulunduğu brifing’de İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yapmış oldukları ve yapılması planlanan faaliyetler, Erzincan’da bulunan okul, öğrenci, öğretmen sayıları, Erzincan’ın Türkiye genelindeki başarı düzeyi, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yapılan çalışmalar ile kurum ihtiyaçları hakkında detaylı bilgiler verdi. Sunulan brifing’in ardından Vali Selman Yenigün, çocukların, gelecekte ülke yönetiminde yer alacak birer birey olarak görülmesi gerektiğini vurgulayarak, bu nedenle çocukların eğitimine önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

Vali Yenigün "Erzincan’ın Türkiye genelindeki başarı ortalamasının artmasını sağlamak için çalışmalar yapılması gerekmektedir. Yapılacak olan bu çalışmalarla Erzincan’ın eğitim seviyesinin daha üst sıralara çıkarılması gerekiyor. İlimizdeki eğitimin daha da iyi seviyeye gelmesi için Valiliğimiz olarak, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çalışmalarını her zaman destekliyoruz." şeklinde konuştu.

Vali Yenigün konuşmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü binasında incelemelerde bulunarak, kurum personelleri ile görüşerek, sorunlarını dinledi.Milli Eğitim Müdürlüğündeki incelemelerin ardından İl Müftülüğüne giden Vali Selman Yenigün, burada İl Müftüsü Burhan İşliyen’den brifing aldı. Brifing’te kurum’un işleyişi, ihtiyaçları, Müftülük olarak il genelinde yapılan faaliyetler hakkında brifing alan Vali Selman Yenigün, halkın bilinçlendirilmesi noktasında din görevlilerinin büyük bir sorumluluğu ve rolü olduğunu vurgulayarak; “Halkımızın inanç, gelenek ve alışkanlıklar noktasında gerçek anlamda bilinçlendirilmesi için sizlere ciddi görevler düşmektedir. Sizlerin bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğinize inanıyorum." şeklinde konuştu.