Valilik koordinasyonunda, Erzincan Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlar ile ilimizde faaliyet yürüten Türkiye Beyazay Derneği Erzincan Şubesi ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilciliği tarafından Engellilerin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik yürütülen birçok projeye imza atılmıştır.

 

Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve sorunlarının giderilmesi, onların normal bir birey gibi toplum içerisinde yaşamlarını sürdürmesi, engelli haklarına duyarlılık ve toplum genelinde konu ile alakalı farkındalık sağlanması amacıyla Valiliğimizce birçok proje gerçekleştirilmiştir. Valiliğimiz koordinasyonunda yürütülen bu projeler başlıca;

 

Görme engelli kursiyerlere iş bulmalarına katkı sağlamak amacıyla İŞKUR ve Halk Eğitim işbirliği ile “Büro Yöneticiliği ve Bilgisayar Kursu”, engelli çocukların annelerine Halk Eğitim Merkezinde “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyası çerçevesinde okuma yazma kursu, Halk Eğitim Merkezi tarafından özürlüleri memur sınavlarına hazırlamak için 210 saatlik hazırlık kursları verilmiştir. Bu kursların yanı sıra engelli çocuklarca hazırlanan çeşitli etkinlikler düzenlenmiş, çocuklar tarafından hazırlanan eserler sergilenmiş ve başarılı olan engelli sporcular ödüllendirilmiştir. Engelli çocukların ailelerine eğitim seminerleri, konferanslar, moral çayı gibi etkinlikler düzenlenerek ailelere destek verilmiştir. Beyazay Derneği Erzincan Şubesi ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilciliği de bu projeler arasında yer alarak çok önemli katkılarda bulunmuştur.

 

T.C. Cumhurbaşkanlığı’nın desteği ve Sayın Hayrünnisa Gül Hanımefendi’nin himayelerinde sürdürülen “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyası kapsamında Valiliğimiz tarafından yürütülen projeler başarılı bulunmuştur. “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyasının üçüncü yılı münasebetiyle 24 Nisan 2012 Salı günü saat 19.30’da Cumhurbaşkanlığınca İstanbul Lütfi Kırdar Uluslar arası Kongre ve Sergi Sarayında ödül programı düzenlenecektir. Düzenlenecek olan programda Sayın Hayrünnisa Gül Hanımefendi tarafından ilimiz adına Valimiz Sayın Selman Yenigün’e madalya takdim edilecektir.