Erzincan Valiliği, sonbaharın gelmesiyle dönüşe geçilen yayla evlerinde, teröristler için yaşam imkanı tanıyacak malzemeler bırakılmaması uyarısı yaptı.

Valilik internet sitesinde yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensuplarının, yerleşim yerlerinden uzak yayla ve yazlık olarak kullanılan evlerden hırsızlık ve yağma yaparak, gıda ve yaşam malzemesi temin etmeye çalıştıklarının değerlendirildiği ifade edildi.

Bu nokta bazı konulara dikkat edilmesinin önemine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vatandaşlarımızın kış mevsimi nedeniyle boşaltacakları söz konusu kullanım alanlarında çay, şeker, pirinç, un, yağ gibi yiyecek ve içecek türünden gıdaları, aspirin, sargı bezi, tentürdiyot gibi sağlık malzemelerini, radyo, fener, kazma, kürek, sera naylonu, batarya, kablo, pil, tüp ve ısıtma cihazları gibi yaşam malzemelerini bırakmamaları noktasında gösterecekleri hassasiyet, ülkemiz genelinde yürütülen terörle mücadele kapsamında büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması amacıyla ilimizde terör unsurlarının bulunmasına yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir."