2012 yılının ilk dakikalarında faaliyete geçen otogarda, yazıhaneler kuruldu. Lokanta ve kafeteryalar çalışır durumda. Kent İçi Ulaşım hizmetleri de yeni otogara otobüs hizmeti sunmaya başladı. 1, 2 ve 6 numaralı otobüsler Yeni Otogar’a yolcu taşımaya başladı. Kent içi ulaşımda her yöne bir bilet kampanyası ile kent merkezinde otobüs değişerek, şehrin her noktasından otogara 1 bilet ile ulaşabilme imkanı sunuldu.

Yeni yılın ilk dakikalarına otogarda giren Erzincan Belediyesi ve ERTER yöneticileri, otogarın faaliyete girişinin ilk anlarına şahit oldular. Burada bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, yeni otogarın Erzincan’a yeni yıl armağanı olarak 1 Ocak gününün ilk dakikalarında hizmete sunulduğunu ifade ederek, kente on yıllarca hizmet edecek modern bir tesisin daha kazandırılmasından duydukları mutluluğu dile getirdi.

Avrasya Otobüs İşletmeleri AŞ tarafından işletilmek üzere Yap - İşlet - Devret yöntemi ile yapımı gerçekleştirilen Erzincan Belediyesi Binali Yıldırım Şehirlerarası Otobüs Terminali inşaatı geçtiğimiz eylül ayında tamamlanmıştı. İnşaatı tamamlanan terminalin işletmesine, Erzincan Otogarında faaliyet gösteren otobüs işletmeleri talipli oldu. 19 Ekim günü varılan anlaşma neticesinde protokoller imzalanarak anlaşma resmiyete döküldü. 10 Kasım günü işletme hakkı ERTER (Erzincan Terminal İşletmeleri AŞ)'devredilmişti.

35 bin m2 alan üzerine kurulu olan yeni terminal binasında şehirlerarası otobüsler için yapılan ana bölüm yanında ilçe garajları da yer alacak. Yıllık 3 milyon 500 bin kişilik yolcu ağırlama kapasitesi ile önümüzdeki uzun yıllar boyunca kentin otogar ihtiyacını karşılayacak olan proje, belediye bütçesinden para harcanmadan yapılarak 15 yıl sonra tüm kompleksin belediye mülkiyetine geçmesi ve bu 15 yıllık süre boyunca da belediyeye kira geliri kazandırması ile öne çıkıyor.