4 Şubat Dünya Kanser Günü. Gün dolayısıyla Yeni Hayat Kanserle Mücadele Derneği dernek bürosunda kanser hastalarına moral için ‘ Bir yudum kahve bin dost’ etkinliği yapıldı. Etkinliğe Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak, Yeni Hayat Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Hülya Akpunar, yönetim kurulu üyeleri, kanser hastaları ve yakınları katıldı.
Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak ziyarette kısa bir açıklama yaptı. Sarak Açıklamasın da; "4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle Yeni Hayat Kanserle Mücadele Derneği’ni ziyarete geldik. Bu kanser Cenab-ı Allah kimseye nasip etmesin. Bu büyük bir imtihan. Biz bu derneğimizin başından beri yanındayız. Kendilerine ve memleketimize çok büyük katkıları oldu. Burada kanser hastalarımıza moral olarak destek olunuyor. 2 yıldır bunu devam ettiriyorlar bizde hep yanlarında olacağız.’’ ifadelerine yer verdi.

Erzincan da bulunan Yeni Hayat Kanserle Mücadele Derneği yönetim kurulu başkanı Hülya Akpunar ise  kanserden korunmanın  büyük önem arz ettiğini belirterek;  4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla toplandık. Bizde dernek olarak kanser hastalığıyla ilgili birçok etkinliğimiz bulunmaktadır. Bugünde dedik ki, “ Bir Yudum Kahve Bin Dost” adlı bir etkinlik yapalım. Bizleri ziyaret eden arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Derneğimizin 2. Yıl kuruluş yıl dönümündeyiz, 2 yıldır bizim yanımızda olan, destek olan herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Hülya Akpunar sözlerine şu şekilde devam etti. Akpunar: “ Ülkemizde yılda yaklaşık 175 bin kişiye kanser teşhisi konulmaktadır. Kanserli vakaların yaklaşık üçte ikisi erkeklerde görülmekte, bölge veya şehirlerimiz arasında kanser görülme sıklığı açısından önemli farklılıklar bulunmamaktadır. Bununla birlikte, ülkemizdeki kanser vakalarının önemli bir kısmı sigara ve obeziteyle ilişkilidir.
Kanser korunabilen bir hastalıktır ve doğru korunma stratejileri ile kanser vakalarının üçte biri önlenebilir. Çevresel etkenler kanser oluşumunda % 90-95 oranında etkilidir. Kanser oluşumunda etkisi olan kötü beslenme, hareketsiz yaşam, tütün ve alkol kullanımı ile güneş ışığının zararlı etkilerine maruz kalma gibi çevresel etkenlerin kontrol altına alınması kanser görülme sıklığını azaltacaktır. Dolayısıyla sağlıklı yaşam davranışları ile kanserden korunmak mümkün olabilmekte ve tarama programları sayesinde erken teşhis konularak yaşam süreleri uzatılabilmektedir. Kanserle mücadele uzun soluklu bir maraton olup yeterli ekonomik güç yanında halkımızın da aktif katılımını gerektiren bir süreçtir. Biz farkındayız, kanseri yeneceğiz. Bizimle olun. diyerek bugün bizleri ziyaret eden herkese çok teşekkür ediyoruz.’’ Dedi.