Darbe girişimi sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatıyla Türkiye genelinde okunması istenen sela ve bunun üzerine İzmir’deki cami imamıma bazı vatandaşlar tarafından saldırması sonucu olaya tepki gösterilmişti. 
Bunun üzerine cami imamına saldıranlar serbest bırakıldı. Mahkeme kararına tepki gösteren Diyanet-Sen Erzincan Şube Başkanı Zakir Yıldız konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Diyanet-Sen Erzincan Şube Başkanı Zakir Yıldız açıklamasında; “15 Temmuz işgal girişimi gecesi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından camilerde sela verilmesi çağrısı üzerine ülkemizin her köşesinde aynı anda Camilerden sela sesi yükselmiş, sala sesini duyan vatandaşlarımız ellerine Türk Bayrağını alarak sokaklara çıkmış, canı pahasına darbecilere direnmişlerdir.
Diyanet İşleri Başkanımızın talimatı ile görevini yerine getiren bazı İmam-Hatip ve Müezzin kardeşlerimiz, sokakta vatandaşların üzerine kurşun yağdıran hain darbecilerin şakşakçıları tarafından Beytullah'ın birer şubesi olan camiler basılarak darp edilmişlerdir. 
Bu şahısların tutuklanması ile adalet yerini buldu derken, serbest bırakılmaları bizleri şok etmiştir. Türkiye’mizi işgal etmeye çalışan zihniyete direnmek amacıyla okunan selayı susturmaya çalışan bu şahısların serbest bırakılmalarının adı ve amacı nedir?
Ülkemizi işgal girişimini önemsizmiş gibi göstermek amacıyla "Siyasetle dini birbirine karıştırmayın" ..!!! klişelerini sayıklayanlar, salayı susturmaya çalışarak vatandaşlarımıza kurşun yağdıran darbecilere, hain işgalcilere destek vermiş olmuyorlar mı?
Cumhurbaşkanı ve Başbakan için sela veriyorsunuz, diyerek Allah’ın evinde ağza alınmayacak küfürler eden bu şahıslar, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımıza hakaret etmiş olmuyorlar mı?
Görevi başında, meslektaşlarımızı darp etme hakkını o şahıslara kim veriyor?
Meslektaşlarımızı Camileri basarak darp eden, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakanımıza hakaret eden bu şahısların serbest bırakılmasını kınıyor ve derhal tutuklanmalarını istiyoruz. Aynı zamanda darbecilerin cenaze namazları kılınmadığı gibi  darbeyi destekleyenlerin de cenaze namazlarının  kılınmaması gerekir. Aksi taktirde adalet duygusu zedelenmiş, kamuoyu vicdanı sızlatılmış olur. Olayların takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” dedi.