2023-2024 Erzincan 1. Amatör Lig Medain Öztürk sezonu, hafta sonu gerçekleşen maçlarla başladı. Otlukbeli ilçe stadında düzenlenen sezonun açılış karşılaşması öncesinde kurban kesimi yapıldı.

Erzincan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Emin Turan, geçtiğimiz hafta sonu oynanan karşılaşmaların sezonun başlangıcı olduğunu belirterek, "Bu sezon, şehrimiz adına başarılarla dolu bir dönem olmasını diliyoruz" dedi.

Erzincan'da tek grup ve deplasmanlı oynanacak olan 1. Amatör Ligde 11 takım mücadele ediyor. Başkan Turan, bu sezonun isminin geçtiğimiz yıl trafik kazasında hayatını kaybeden Otlukbeli Belediyespor eski yöneticisi Medain Öztürk anısına verildiğini açıkladı. Medain Öztürk'ün ilçesindeki kabrinin ziyaret edildiğini ve ailesi tarafından hayır yemeği verildiğini ifade etti.

Başkan Turan, "Bu sezon, Bölgesel Amatör Ligde (BAL) ve yerel Amatör ligde birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne olacak. Tüm kulüplere, yöneticilere ve sporculara başarılar diliyoruz. Kazasız, belasız bir sezon geçiririz umarım. Şehrimizi temsil ederken güzel bir sezon olmasını diliyoruz" dedi.

İlk haftada oynanan karşılaşmalarda elde edilen sonuçlar ise şu şekilde:

Yeşil Refahiyespor 3 - 4 Üzümlü Belediyespor
Tercan 17 Şubatspor 3 - 0 Çayırlı Belediyespor
24 Sağlıkspor 8 - 0 Mollaköy Belediyespor
Otlukbeli Gençlikspor 0 - 3 Erzincan Gençlerbirliği
Kemahspor 4 - 0 Erzincan Vefaspor

Erzincan'da Çöl Tozu Etkisi Erzincan'da Çöl Tozu Etkisi

Bölgesel Amatör Ligde (BAL) Erzincan'ı temsil eden Erzincan Ulalarspor, sezonun ilk maçında deplasmanda Kayseri Develigücü SK ile 1-1 berabere kaldı.