Erzincan'da, Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, doktorları ve hastane personeli, İsrail'in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamlara karşı bir araya gelerek sessiz bir protesto düzenledi. Öğlen saatlerinde Saat Kulesi önünde bir araya gelen protestocular, İsrail'in Gazze'de ve Filistin'de yaptığı katliamlara sessiz kalmayacaklarını vurgulayarak bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan: Yol araç trafiğine kapandı Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan: Yol araç trafiğine kapandı

Beyaz önlüklerle donanmış grup, Filistin bayrakları ve pankartlar taşıyarak Saat Kulesi'nden Kızılay Meydanı'na kadar sessizce ilerledi. Burada sağlık çalışanları adına bir basın açıklaması yapan öğrenci Yunus Sağlamer, İsrail'in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği zulme dur denmesi gerektiğini belirtti. Sağlamer, yaşananların soykırım olarak nitelendirilmesi gerektiğini ve dünyanın bu olaylara sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, her Cumartesi günü bu sessiz protestonun devam edeceğini ifade etti.

Sağlamer, Filistin'de geçtiğimiz hafta 283 sağlık çalışanının öldürüldüğünü ve 7 Ekim'den bu yana 100'den fazla ambulansın kullanılamaz hale geldiğini belirtirken, sağlık tesislerine 100'den fazla bombalı saldırı düzenlendiğini aktardı.