Erzincan siyaseti, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine büyük bir heyecanla hazırlanıyor. AK Parti ve MHP, Kasım ayında başlayacak aday adaylık başvurularıyla bu kritik seçimlerin coşkusunu artıracak.

Bekir Aksun, 2019 yılında Erzincan Belediye Başkanı olarak seçildi ve 5 yıl boyunca bu görevi başarıyla sürdürdü. 2024 yerel seçimlerinde de MHP'den tekrar aday adayı olma kararı, Erzincan kamuoyunda büyük bir ilgiyle karşılanıyor.

Erzincan İli Kültür ve Eğitim Derneği'nin Yeni Yönetim Belirlendi Erzincan İli Kültür ve Eğitim Derneği'nin Yeni Yönetim Belirlendi

AK Parti cephesinde ise en çok konuşulan isimler, önceki dönem Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci olarak öne çıkıyor. Ayrıca, kulislere sızan bilgilere göre Cumhur İttifakından AK Parti ve MHP’nin seçimlere ayrı ayrı girecekleri bekleniyor. 

Cumhuriyet Halk Partisinde ise 38. Olağan Kurultayı sonucunda seçilen yeni Genel Başkan Özgür Özel’in, “Yerel seçimlerde örgüte verdiğim bütün sözleri tutacağım” ifadesine istinaden Erzincan’da ön seçimin esas alınacağı, bu kapsamda Yalçın Tanrıverdi ve Adnan Ölmeztürk isimlerinin öne çıktığı ve ayrıca Millet ittifakı’nın tekrar beraber olması durumunda sürpriz adayların da olabileceği konuşuluyor.

İYİ Parti Erzincan cephesinde ise sürpriz aday adayların çok olduğu ancak son kararı Genel Başkan Meral Akşener’in vereceği ifade ediliyor.