Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, 2023 yılında üstün başarı gösteren öğrencilerini ağırladı. Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen yemek davetinde, Rektör Prof. Dr. Akın Levent ve Erzincan TSO Başkanı Ahmet Tanoğlu, bu öğrencilerle bir araya geldi.

Rektör yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak ve Engelli Birimi temsilcilerinin de katıldığı etkinlik, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı. Tanoğlu'nun ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Akın Levent, yüksek puanlı öğrencilerin üniversitelerini tercih etmesinin önemine vurgu yaparak, özellikle engelli birim öğrencilerini kıymetli bulduklarını belirtti. Levent, öğrencilerin mezuniyet sonrasında Erzincan'ı kültürel anlamda temsil edecekleri için gurur duyduklarını ifade etti.

Program kapsamında, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Akın Levent tarafından Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu’na plaket takdim edildi.

Üniversitenin farklı bölümlerinde 2023 yılında farklı kategorilerde en yüksek puanları alan öğrencilere de plaketler verildi.

Sayısal Bölüm Birinciliği: EBYÜ Tıp Fakültesi'nden Hanife İlayda Kurt
Sözel Bölüm Birinciliği: Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Öğretmenliği'nden Sedanur Esen
Eşit Ağırlık Bölüm Birinciliği: Hukuk Fakültesi'nden Ceren Köse
Dil Bölümü Birinciliği: Eğitim Fakültesi, İngilizce Öğretmenliği'nden Şevde Yağmur Taşdan
TYT Birinciliği: Adalet MYO, Adalet Bölümü'nden Muhammed Metin Dindar
Yetenek Sınavı Birinciliği: Spor Bilimleri Fakültesi, Spor Yöneticiliği Bölümü'nden Buse Ağgündüz
Plaketleri Rektör Prof. Dr. Akın Levent ve Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu takdim etti.