Erzincan'da Takla Atan Otomobilde Sıkışan 20 Yaşındaki Genç Yaşamını Yitirdi Erzincan'da Takla Atan Otomobilde Sıkışan 20 Yaşındaki Genç Yaşamını Yitirdi

Turistik faaliyetler konusunda sıklıkla ziyaret edilen ve yabancı turistlerin beğenisini kazanan Erzincan’ın enfes mutfağını sizler için derledik.
Erzincan çeşit çokluğu ile zengin bir mutfağa sahiptir. Erzincan mutfağında genellikle doğan ürünler kullanılır. Bunun yanı sıra etli yemeklerden sulu yemeklere, meze, salata ve kahvaltılık çeşitleri ile geniş bir yelpazeye sahiptir.
Erzincan yemeklerinin arasında ilk olarak popülerliğini hiç kaybetmeyen Erzincan yaprak döneri vardır. Bunun yanı sıra yaprak sarma, kesme çorba, su böreği, kelecoş, gendime çorbası, Babikko, Kırdo, kesme kadayıf tatlısı, kasefe, Erzincan üzümü, Erzincan Tulum peyniri ve Erzincan tandır ketesi popüler yemekler arasındadır.
Türkiye’nin pek çok yerinde yapılan yaprak döner Erzincan yöresine ait olmasıyla bilinir ve en lezzetlisi Erzincan’da yapıldığı bilinir. Genellikle porsiyon olarak servis edilen döner, dana etinin ince olarak doğranması ile hazırlanır. Diğer popüler yemeklerinden biri olan yaprak sarma genellikle ege bölgesine aittir fakat Erzincan’da farklı baharat ve iç hazırlığıyla ön plandadır. Erzincan‘ın vazgeçilmez yöresel yemeklerinden olan Kesme çorbası çeşitli bitkilerle servis edilir ve vazgeçilmezdir. Tamamen Erzincan yöresine ait olan gendime çorbası kış aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Yabancı turistlerin beğenisini kazanan bu çorba Erzincanlılar için vazgeçilmezdir. Erzincan'ın etli yemeklerinden biri olan keşkek tercih edilen doyurucu ve bir o kadar da lezzetli yemek olarak bilinir.
Bölgede vazgeçilmezler arasında Erzincan cimin üzümü ve tulum peyniri her zaman revaçtadır. Türkiye’nin pek çok yerinde bilinen meşhur cimin üzümü diğer üzümlere göre daha sert bir yüzeye sahiptir ve tadı enfestir. Yine bölge de vazgeçilmezler arasında bulunan Erzincan Tulum peyniri bölge halkı arasında kahvaltılarda tercih edilir. Ticari anlamda da gelir sağlayan Tulum peyniri Türkiye’nin pek çok ilinde tüketilmekte ve vazgeçilmez bir lezzettedir. 
Erzincan mutfağının en popüler tatlılarından biri olan kasefe yerli halk tarafından özellikle kış aylarında ve ramazan ayında sıklıkla tüketilir. Kuru kayısı ve ceviz ile hazırlanan bu tatlı yerli ve yabancı tüm turistlerin ilgi odağı olmuştur.