Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmen’ unvanı verilmesinin 86. yıldönümü ve 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, mesajında şu fidelere yer verdi; “Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda işaret ettiği gibi yeni nesil, kutsal bir görev ifa eden öğretmenlerin elleriyle yükselmektedir.
Atatürk, ‘Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ ifadesiyle de öğretmenlik mesleğinin toplumumuzun çağdaş, kaliteli ve yüksek yaşam standartlarına taşınmasındaki önderlik etme rollerini vurgulamıştır. Ülkemizin zor koşullarında yeni nesilleri yetiştirme görevini inançla, umutla, azimle ve fedakârca yerine getiren öğretmenlerimiz de kutsal görevi aynı inanç ve sevgiyle yerine getirmektedir.
Bilgiyle doldurulmuş zihinlerin yanında, zekayla duyguları birleştirerek evlatlarımızın kendilerini tanımalarına ortam hazırlayan, beyin ve kalbin harmanında filizlenmiş bir eğitim sürecini de hayata geçirmek için uğraşan değerli öğretmenlerimizin bu özellikleri bizim açımızdan takdire şayandır.
Onları hem öğrencileri hem de çocukları olarak görerek vatanımızın her köşesinde büyük bir fedakarlık gösteren öğretmenlerin, Türkiye’nin aydınlık yüzü olmaya devam edeceğine dair şüphemiz yoktur. Türkiye’nin bugün ve gelecekte bağımsız ve onurlu yaşayabilmesinin yegane yolunun milli değerler sisteminin, eğitim ve öğretim vasıtasıyla gelecek nesillere öğretilmesinden geçtiği gerçeğinden hareketle cennet vatanımızın her köşesinde büyük bir şevk ve gayretle görev ifa eden saygıdeğer öğretmenlerimizin, öğretmen adaylarımızın Öğretmenler Günü’nü kutluyor, kendilerine şükran borçlu olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.
Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevleri başında şehit düşen ve aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi minnetle anıyorum.”