Erzincan'ın nefes aldığı alanlardan biri olan Esentepe, yeni bir yaşam ve rekreasyon alanıyla zenginleşiyor. Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun'un başkanlığında yürütülen projede, şehrin mahalle ölçeğindeki peyzaj ihtiyacı göz ardı edilmeyip, aynı zamanda şehrin geneline hitap edecek büyük ölçekli yeşil yaşam alanları oluşturulmaya devam ediliyor.

Geçtiğimiz yıl tamamlanan 1. Etap'ın ardından, Esentepe'nin 60 bin m2'lik alanında çalışmalar hızla devam ediyor. 1. Etap, içerisinde yürüyüş yolları, bisiklet yolları, kamelyalar, barbeküler ve dinlenme alanları gibi birçok donatıyı barındırarak vatandaşlara hizmet sunmuştu.

Şimdi ise projenin 2. Etap'ının ilk 10 bin m2'lik bölümünde çalışmalar başladı. Bu bölümde, alanın tesviye çalışmaları titizlikle yürütülüyor. Tamamlandığında, Esentepe'nin vatandaşlar için keyifli bir sosyal yaşam alanı ve cazibe merkezi olması hedefleniyor.

Eczacılık Fakültesinin birinci ve ikinci sınıf öğrencileri beyaz önlük giydi Eczacılık Fakültesinin birinci ve ikinci sınıf öğrencileri beyaz önlük giydi

Esentepe 2. Etap Rekreasyon Projesi, çocukların ve vatandaşların güzel bir vakit geçirebilecekleri, dinlenebilecekleri ve spor yapabilecekleri geniş bir alana dönüşecek.