İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar sonrası Türkiye'nin her köşesinden yapılan eylemlere Eskişehir'deki kadınlar da Kur'an-ı Kerim okuyarak sessizce destek verdi.

İsrail ordusunun dün gece itibariyle Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlatması üzerine, Türkiye'nin hemen her ilinde eylemler düzenlendi. Eskişehir'de Reşadiye Camii'nin bahçesinde oturan bir grup kadın da, yaşanılan olaylar üzerine Gazze'deki Müslümanlar için Fetih Suresi ve Kur'an-ı Kerim cüzleri okumaya başladı. Öğle saatlerinde başlayan ve yaklaşık 5 saat süren eylemde bazı kadınlar akıllı telefonlarına yükledikleri Kur'an-ı Kerim'i okudukları görüldü. Eylemle ilgili olarak bilgi veren gönüllülerden Zeynep Karakaş, Filistin'deki İsrail halkının çocuklara ve kadınlara yapmış olduğu katliamdan dolayı doğaçlama bir şekilde etkinlik düzenlediklerini söyledi. Karakaş, "Arkadaşlarımız gelip burada Kur'an okuma kararı almışlardır. Fetih sureleri ve cüzler indirerek onlara dualarımızla yanlarında olduğumuzu hissettirmeyi amaçlıyoruz. Bir hatim indirildi, dualar okundu. Normalde üzerimize düşen insanlık görevimizi burada yaptığımızı düşünüyoruz" dedi.

"Filistin halkının yanında olma zamanı gelmiştir" diyen Karakaş, "Dünyadaki bütün halklara sesleniyorum. Dünyadaki görüşü ne olursa olsun, ortada ölen çocuklar, öldürülen insanlar var. Ufacık hayvanlar için sokağa dökülenlere sesleniyorum. Artık Filistin halkının yanında olma zamanı gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Yapılan sessiz eyleme, ellerindeki pankartları ile çocukları ve çevredeki vatandaşların yanı sıra yabancı ülke vatandaşları da büyük ilgi gösterdi - ESKİŞEHİR