Şahinbey ve Şehitkamil bölgelerinde 2 okulun bahçesinde kurduğu portatif havuzlar ile çocukların ve bölge vatandaşlarının takdirini toplayan belediye, etkinlik çerçevesinde toplam bin 500 çocuğa yüzme hizmet veriyor.

Çocuklar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın bünyesinde Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleşen havuz kurslarına büyük ilgi gösteriyor. 7 ile 13 yaş arasındaki çocukların katılabildiği yüzme kursları uzman yüzücüler tarafından veriliyor. Yüzme kursu 2 ay sürecek.

Şahinbey/Perilikaya bölgesi Yavuz Sultan Selim Lisesi bahçesinde kurulan havuz, haftanın 6 günü 09.00 ile 19.00 saatleri arasında birer saatlik periyotlar halinde 28'er kişiden oluşan gruplara yüzme kursları veriliyor. Buradaki kursa Perilikaya ve çevresinden gelen 600 çocuk yüzme kursundan yaralanıyor.

Şehitkâmil/Rahmet Deresi mevkiinde yer alan 80. Yıl Ortaokulu bahçesine kurulan havuz ise yine haftanın 6 günü 09.00 ile 19.00 saatleri arasında birer saatlik periyotlar halinde 40 kişiden oluşan gruplara hizmet veriliyor. Rahmet Deresi ve çevresinden gelen 900 çocuğa hizmet veren havuz da büyük ilgi görüyor.

Hayata geçirilen projeye ilişkin açıklamada bulunan Havuz ve Aquapark Koordinatörü Ahmet Yılgın, "Yüzme havuzu, tamamen profesyonel havuz bakım sistemleri ve profesyonel hocaların nezaretinde kız-erkek öğrencilere hitap eden bir yer. Bu proje şu anda batıda birçok yerde uygulanıyor. Gaziantep'te bir ilk olması vesilesiyle fevkalade güzel bir proje oldu. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların yazın bu sıcakta bir nebze olsun serinlemesi, eğitilmesi, yüzme eğitimi alması konusunda çok değerli bir proje. Umarım bu proje bir başlangıç olur ve diğer bütün semtlerimize de bu havuzlardan, aquaparklardan yapılır ve insanlarımız faydalanır. Her semte belki havuz yapamazsınız ama her semte seyyar havuz sistemleri kurabilirsiniz. Yaz aylarında tatilde denize, havuza gidemeyen öğrencilerimizin burada bir kalite ile eğitim görmesi fevkalade güzel oldu" diye konuştu.