KAYSERİ (AA) - Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, "AK Parti'yi beğenmeyebilirsiniz, yönetimi eleştirebilirsiniz, her şeyi diyebilirsiniz ama bir hükümeti, bir partiyi darbeyle, silahla, orduyla devirmeye kalkmayı hiçbir vicdan, hiçbir akıl kabul etmez. Anadolu insanı, bunu kabul edemez." dedi.

Avcı, Kayseri Büyükşehir Belediyesince ilki düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı kapsamında Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirilen "Erken Uyarı - Devlet Bilgisi" adlı söyleşiye katıldı.

Türkiye'nin geçmişten beri iç güvenlik sorunları yaşadığını belirten Avcı, 35 yıla yakındır devam eden teröre devletin resmi rakamlarına göre yaklaşık 400 milyon dolar askeri harcama yapıldığını ve 50 bine yakın insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

Avcı, yakın zamanda ülkenin sorunlarına Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) sorununun da eklendiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Hiç kimse 15 Temmuz'dan sonra bu adamın arkasından gitmez. Belli bir grup gider. Artık onlar da militan olmuş, örgüt mensubu olmuş, cemaatin kendi adamlarıdır. Onlar bu cemaatin profosyonel askeri gibidir. Maaş alırlar, tayin olurlar, terfi ederler, o adamlar elbette dönmezler çünkü baştan beri bu işin içindeler ama iyi niyetle işin içine girmiş Anadolu'daki insanların hepsi en azından 15 Temmuz'dan sonra oturup düşünürler ve derler ki: 'Ben devletimle kavga eden bir grubu takip etmem.' AK Parti'yi beğenmeyebilirsiniz, yönetimi eleştirebilirsiniz, her şeyi diyebilirsiniz ama bir hükümeti, bir partiyi darbeyle, silahla, orduyla devirmeye kalkmayı hiçbir vicdan, hiçbir akıl kabul etmez.

Anadolu insanı, bunu kabul edemez. Bu insanlar 15 Temmuz'dan sonra bu grubu terk etmeye mecburdurlar ve ederler de. Bizim bu terk edişi hızlandırmamız lazım."

Avcı, söyleşiye katılanlarla fotoğraf çektirip kitaplarını imzaladı.