KARABÜK (AA) - Karabük Valisi Kemal Çeber, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak 3 fotoğraf seçti.

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması hakkında bilgi alan ve fotoğrafları inceleyen Çeber, haber kategorisinde Wisam Hashlamoun'un "Direnişin sembolü 14 yaşındaki çocuk", yaşam kategorisinde Zekeriya Karadavut'a ait "Kostak profesyonel yürüteçle yuvasına döndü" isimli fotoğrafa, spor kategorisinde de İsa Terli'nin "Minik Beşiktaşlı" başlıklı fotoğraflarına oy verdi.

Fotoğrafların hepsinin birbirinden güzel olduğunu belirten Çeber, oy vermekte zorlandığını söyledi.

Seçimi yaparken biraz daha güncel duygularını ortaya koyan fotoğrafları tercih etmeye çalıştığını anlatan Çeber, şöyle devam etti:

"Bugünlerde en hassas olduğumuz içimizi yakan mesele, bazen sinirlerimizi geren, ağlatan, 'Yarabbi yardım et' diye her zaman ellerimizi açtıran bir mesele Kudüs meselesi. Kudüs bugün ve bugünlerde yaşananlar deyince içi titremeyen bir Müslüman yoktur diye düşünüyorum. Junidi de o kahraman çocuk da bunun çok haklı simgesi haline dönüştü. Fotoğrafta da gördüğünüz gibi 15-16 tane yüzlerinde nur kalmamış, artık terörist mi, asker bozuntusu mu dersiniz ne derseniz deyin 14 yaşındaki bir çocuğu, elleri, yüzü kan içerisinde olan çocuğu nasıl götürüyor ve o çocuğun yüzündeki o gururu, cesareti, kendine güveni ve davasına canı gönülden sarılmanın haklılığının yansımasını ben görüyorum. Dolayısıyla tereddütsüz olarak o fotoğraf dedim. Allah inşallah o fotoğrafın yüzü suyu hürmetine duaları binlerce kat artırır ve Kudüs'ü kısa zamanda dualarımızla arzu ettiğimiz yere getirir." diye konuştu.

"Ben köpekler konusunda hassas bir adamım." diyen Çeber, yaşam kategorisinde ki seçimiyle ilgili şunları aktardı:

"Çok köpek yetiştirdim, hayvanları çok seviyorum. Bir de o fotoğraf çok candan ve içten geldi. Oradaki vatandaşımızın yüzünü göremesek bile köpeğe sarılışından sanki evladına sarılıyor gibi. Hayvanın da ağzı, sırtı ne kadar yara içerisinde. Bu da şunu gösteriyor ki onu tekrar yaşama döndüren insanlar çok gönülden, çok isteyerek ve ciddi bir fedakarlıkla bu işi başarmışlar. Bana insanlarla hayvanların olan dostluğu anlamında çok şeyler hissettirdi."

Spor kategorisindeki tercihiyle ilgili de Vali Çeber, "Babasının o çocuğu tutuşu, sporda bu günlerde çok özlediğimiz ve olması gereken duyguları hissettirdi. Dostluk, kardeşlik, masumiyet, herkesin birbirine sarılması, sevdiğiyle mutlu zaman geçirmesi hepsini o fotoğrafta toparlaya bildim." dedi.