TUNCELİ (AA) - İçişleri Bakanlığının vatandaş odaklı hizmetlerinden "Açık Kapı Milletin Kapısı" projesi Tunceli'de uygulanmaya başlandı.

Projenin hayata geçirileceği pilot illerden Tunceli'de Valilik binasında oluşturulan büroya vatandaşlar talep, öneri ve sorunlarını iletebilecek.

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, büronun açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun himayelerinde başlatılan "Açık Kapı" uygulamasını hizmete aldıklarını söyledi.

Tunceli olarak "Açık Kapı" çalışmalarını kısa sürede tamamlayarak halkın hizmetine sunduklarını ifade eden Sonel, "Geçtiğimiz ay kamu kurumlarımızda tatlı diliyle ve gülen yüzüyle vatandaşlarımıza ilgisiyle ön plana çıkmış arkadaşlarımızdan bir ekip oluşturduk. 5 arkadaşımız Açık Kapı'da görev yapacak." dedi.

Valiliğin girişinde güzel bir mekan oluşturulduğunu belirten Sonel, kamu kurumlarına rahatça gelinebileceğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bizlerle ve dışarıdaki bütün kurumlarımızla, müdürümüzden en altındaki çalışan personeline kadar vatandaşımız tatlı dille, güler yüzle, ilgiyle karşılanacak. Vatandaşlarımızın işlerini en kısa sürede, en iyi şekilde çözümlenmesi için gereken çalışmalar yapılacak. Eğer hakikaten olmayacak bir iş ise de vatandaşımıza çayını ikram edecek ona olmadığına dair açıklamasını yapacak. Çünkü dediğim gibi kendimize, ailenize yakınlarınıza nasıl davranılmasını istiyorsak burada Tunceli'deki vatandaşlarımıza da o şekilde davranacağız. Olur ya vatandaşımız belki bir kelime fazla söyler onu sabırla dinleyeceğiz ve o vatandaşımızın işini en iyi şekilde görmek için ve onun duasını almak için hep beraber uğraşacağız. Yani her şey vatandaşımız için. Çünkü bu millet asil bir millet."

Sonel, konuşmasının ardından açılışa katılanlara "Açık Kapı" uygulamasını anlatan tanıtım materyalleri hediye etti.

Muhabir: Haydar Toprakçı