ANKARA (AA) - Adalet Bakanı Bozdağ, Türkiye Noterler Birliğinin Söğütözü'ndeki genel merkezinde gerçekleştirilen 46. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

Türkiye'nin terörle mücadelesinin kararlı bir şekilde devam edeceğini ifade eden Bozdağ, Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu belirtti.

Bir ülkenin insanlarının mücadele etmekten vazgeçtiği zaman bir vatanları, dalgalanan bayrakları ve devletleri olamayacağına işaret eden Bozdağ, tüm terör örgütlerine Türk milletinin şerefli evlatlarının gerekli cevabı vereceğini vurguladı.

Bozdağ, tarih boyunca Türkiye'ye ve Türk milletine dönük pek çok terör saldırıları olduğunu hatırlatarak, Türk milletinin ve Türkiye'nin varlığını sonsuza kadar devam ettireceğini dile getirdi.

"Alfabede neredeyse terör örgütlerinin isimlerini sayarken harf kalmadı" diyen Bozdağ, Türkiye'nin eş zamanlı 10 terör örgütüyle mücadele eden tek ülke olduğunu bildirdi.

"El altından silahları veriyorlar"

Terör örgütlerinin tamamının taşeron olduğuna dikkati çeken Bozdağ, bu terör örgütlerinin başka ülkelere, güçlere, hesaplara hizmet ettiğini belirtti.

Hiçbir terör örgütünün kendi başına ayakta kalmasının mümkün olmadığının altını çizen Bozdağ, DEAŞ'ın bir proje terör örgütü olduğunu söyledi. Bozdağ, "Bu projeyi ortaya koyanlar, Ortadoğu'daki planlarını tahakkuk ettirene kadar bir yandan bu terör örgütüyle mücadele etmek için koalisyonlar kuruyorlar, öte yandan da el altından silahları veriyorlar. Kes bakalım o silahları 'DEAŞ' diye bir terör örgütü kalacak mı?" değerlendirmesinde bulundu.

Bozdağ, herkesin perdenin önünde terörle mücadele ettiğini söylediğini ancak perdenin arkasında başka işlerin çevrildiğine vurgu yaptı.

DEAŞ'la, diğer terör örgütleriyle samimi mücadele eden ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Bozdağ, samimi mücadelenin her zaman sürdürüleceğini belirtti.

"Hala inkar ediyorlar"

Türk milletinin 15 Temmuz'da büyük bir birlikteliği ortaya koyduğunu vurgulayan Bozdağ, darbe girişiminde bulunan FETÖ mensuplarının, örgütün uzantılarının yargıya hesap verdiğini, yargılamaların başladığını hatırlattı.

Adalet Bakanı Bozdağ, darbe girişiminde bulunan FETÖ mensuplarının yargılama sırasında, ağız birliği yaparak inkarda bulunduklarına işaret etti.

FETÖ mensuplarının kamera kayıtlarını, fotoğrafları da kabul etmediğini aktaran Bozdağ, şöyle devam etti:

"Akıncı Üssü'nde fotoğrafı, görüntüsü, her şey var. 'O ben değilim' diyor. Örgütün elebaşı, terörist başı Gülen talimat veriyor, 'Her şeyi reddedeceksiniz, inkar edeceksiniz.' Güneşin varlığı inkar edilebilir mi, görüyoruz hepimiz. İnkar ediyorlar. Türk milletinin, mahkeme heyetinin aklıyla alay edercesine inkar ediyorlar, reddediyorlar. Olacak iş değil. Diyalogları var. 'Orayı bombala' diyor. 'Şurayı burayı mı bombalayacağım' diyor, adres veriyor, bombalatıyor. Hepsi sabit, orada kayıtlar var. 'O ben değilim' diyor. Bilirkişi raporları var, hala inkar ediyorlar. Böylesine alçak bir terör örgütü ben daha görmedim, duymadım."

Ellerinde silahla suçüstü yakalanan örgüt mensuplarının "O ben değilim." diyerek inkarda bulunduğunu anlatan Bozdağ, birilerinin bu FETÖ mensuplarına sufleler verdiğini dile getirdi.

Bakan Bozdağ, "Bunlar o kadar hain, alçak, karaktersiz, kişiliksiz, omurgasız insanlar ki başaramadıkları darbeye dahi sahip çıkamıyorlar. Adam gibi çıkıp 'Biz yaptık ama beceremedik' erkekliğini, adamlığını gösteremiyorlar." ifadesini kullandı.

TBMM'nin yakınındaki Genelkurmay Başkanlığında bulunan darbecilerin "Meclise atılan bombayı duymadım" diyerek savunma yaptığını aktaran Bozdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Parmak izi var, araştıyorlar. Bilirkişi raporu var, 'Bu parmak izi senin' diyor. 'O benim değil, oraya nasıl gitmiş bilmiyorum' diyor. Adil Öksüz'le yan yana gidiyor, beraber yolda konuşuyorlar, biletleri, koltukları var, her şey belli, 'Konuşuyorsunuz' deniliyor, 'Ben Adil Öksüz'ü tanımıyorum, bana herhalde bir şey sormuştur ben de cevap vermişimdir' diyor. Fetullahçı Terör Örgütü bugüne kadar gördüğümüz terör örgütlerine yöntem, yapı, işleyiş olarak benzemiyor. Her türlü suçu, haksızlığı, yanlışı Allah rızasını umarak yapan bir örgütten bahsediyoruz. Öldürüyor, Allah rızasını umuyor. Size kumpas kuruyor, cennete gideceğine inanıyor. Soruları çalıyor, ibadet yaptığını düşünüyor. Suç işlediğini düşünmüyor. Bambaşka bir yapıyla karşı karşıyayız."

"Hepsini rüya manyağı yaptılar"

Cezaevinde bulunan FETÖ mensuplarına, "Merak etmeyin 10 gün sonra bayramlıkları giyeceksiniz" denilerek her gün tarih verildiğini anlatan Bozdağ, örgüt mensuplarınca, yalan çıkan tarihlerin, "Neden biz size inanalım?" diye sorgulanmadığına işaret etti.

Beklentilerin yüksek tutularak örgüt içindeki kişilerin itirafçı olmasının engellenmeye çalışıldığına dikkat çeken Bozdağ,FETÖ elebaşı Gülen'in sahte rüyalar imal ettiğini belirtti.

"Hepsini rüya manyağı yaptılar." diyen Bozdağ, cezaevlerinde ve örgüt içerisinde yayılan rüyaları anlatarak, söz konusu rüyaların, cezaevinde bulunanların ve ailelerin hipnotize edilmesi amacıyla FETÖ elebaşı Gülen tarafından uydurulduğunu vurguladı.

"Gerekeni yapmaktan asla çekinmeyeceğiz"

Adalet Bakanı Bozdağ, şu görüşlere yer verdi:

"Kim Türk yargısını etkisi altına alarak yargıdan kendi istediği yönde bir karar çıkaracağını bekliyorsa aldanıyordur. Türk yargısı bağımsızdır, tarafsızdır. FETÖ'nün haşhaşileri gibi aklını ve kalbini FETÖ'ye satmış yargı mensubu Allah'ın izniyle yargımızın içinde kalmadı. Bundan sonraki süreçte FETÖ veya diğer terör örgütleriyle irtibat ve iltisakı olan herhangi birisi olursa onunla ilgili de gerekeni yapmaktan asla çekinmeyeceğiz."

Muhabir: Kemal Karadağ