ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Her partinin kurultay yapma hakkı var saygı duyarız. 5 değil 15 aday olsun, saygı duyarız. Bu kadar çok aday olması demokrasinin gereği değil demokrasi çok başlılık demek değildir. Bu kadar çok aday olması genel başkanın genel başkanlığını iyi yapamıyor olmasından kaynaklanıyor." dedi.

Turan, Ayvacık Belediyesince düzenlenen İtfaiye Müdürlüğü hizmet binası açılışı ve belediyenin yeni hizmet araçlarının tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, CHP Kurultayını değerlendirdi.

"Her partinin kurultay yapma hakkı var saygı duyarız. 5 değil 15 aday olsun saygı duyarız" ifadesini kullanan Turan, şöyle devam etti:

"Bu kadar çok aday olması demokrasinin gereği değil, demokrasi çok başlılık demek değildir. Bu kadar çok aday olması genel başkanın genel başkanlığını iyi yapamıyor olmasından kaynaklanıyor. Sen oyunu 8 seneden beri 25 yapmak yerine 25’i 30 yapsaydın aday çıkar mıydı karşısına? İşini iyi yapsaydın halkla bütünleşseydin aday çıkar mıydı karşına? Zaten alın onu oradan, kapat dükkanı yine 25 alır. Hatırası var, bayrağı var, geçmişi var. Kılıçdaroğlunun oraya bir katma değeri yok."

Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultay konuşmasında söylediği sözü çok vahim bulduğunu anlatarak, "Söylediği söz bu halka haksızlıktır, saygısızlıktır. Dedi ki, 'Şu anda ki anayasa gayrimeşrudur.' Bu bir siyasetçinin en son söyleyeceği söz. Bu ülke anayasasına bu milletin karar verdiği referandumuna 'Gayrimeşru' demek bir siyasi saygısızlıktır." diye konuştu.

"Gayrimeşru varsa bak aynaya, kasetle gelen sensin"

Anayasa referandumunun gayrimeşru olmadığını vurgulayan Bülent Turan, şunları dile getirdi:

"Gayrimeşru olan senin kendin. Baykal'ın operasyonundan sonra kasetle oraya gelen sensin kardeşim. Gayrimeşru olan varsa sensin, sen. Bu milletin helal oylarıyla karar verdiği bir referanduma 'evet' dediği için gayrimeşru diyemezsin. Gayrimeşru varsa bak aynaya, kasetle gelen sensin. Partiyi değiştirdi, Mustafa Kemal’in partisinden hatıra kalmadı. Devletçiliktir bir okun karşılığı. Devlete 'Katil' diyeni il başkanı yaptın. Milliyetçiliktir diğer bir okun karşılığı PYD’yle, PKK söylemiyle, FETÖ söylemiyle özdeşleştin. Mustafa Kemal filan kalmadı bu partide. Baykal bile kalmadı. Hep aynı kökten, aynı anlayıştan insanların yönettiği parti haline gelmeye başladı. Eğer böyle olmasaydı oy alırdınız, oyunuzu arttırdınız. Yeni aldığı belediye mi var, yeni aldığı teşkilatlar mı var, yeni aldığı seçim mi var?"

Turan, milletin, Cumhurbaşkanına güvendiğini ve MHP'yle beraber referanduma gittiğini anımsattı.

Referandumda yüzde 52 oy alındığını anımsatan Turan, "Dünyanın her yerinde 50 artı 1 yeterli çoğunluktur. Sen alsaydın sen kazanmış olacaktın biz aldık kardeşim. Bu konu geride kaldı. Halk aldığı yetkiyi geri vermez. Türkiye'de artık vesayet rejimi, Türkiye’de artık uluslararası güçlerin müdahalesine açık sistem geride kalmıştır. Bundan sonra Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle milli mutabakatı kuracağız ki başladık buna. Hep beraber çalışıp 50 artı 1 alacağız. Ben 50'leri değil 60'ları bekliyorum, 70'leri bekliyorum. MHP'yle beraber bangır bangır bu millettin niçin bu referanduma 'evet' dediğini anlatacağız. Çok büyük oylar alacağız inşallah." sözlerine yer verdi.

Muhabirler: Mehmet Yavaş, Burak Akay