İSTANBUL (AA) - Yerli akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayar firması Reeder, yeni Operasyon Merkezi'ni (Fulfillment Center) Samsun’a açarak Anadolu'ya ilk adımını attı. Operasyon Merkezi Samsun'da 100'e yakın personele iş imkanı sağlıyor.

Şirket açıklamasına göre, Türkiye’nin 5 farklı bölgesinde ReederGo adı altında bölge servisi ve satış ofisleri bulunan firma, yeni operasyon merkezini Samsun’a açtı.

Yatırım finansmanı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve İsveç Ar-Ge Merkezi ile ortak çalışarak kurulan operasyon merkezi sayesinde, son kullanıcıya daha kaliteli ve sonuç odaklı hizmet verilecek. Amazon'un ve Türkiye Gratis'in Fulfillment Center'larını kendine gösterge seçen Reeder, tüketiciye hayal ötesi ürün yanında tecrübe ve hizmet sağlamayı da hedef alıyor.

Operasyon Merkezi hali hazırda aralarında teknisyen, insan kaynakları uzmanı, yazılım uzmanı, iç denetim uzmanı ve geniş bir satış sonrası eğitimi bulunan ve 24 saat görev yapan 100'e yakın kişiye istihdam sağlıyor.


- İlerleyen dönemde merkezin büyümesi hedefleniyor


Açıklamada paylaşılan bilgilere göre, Samsun, Asya’nın Anadolu ve Orta Doğu’ya açılan kapısı olduğundan Samsun’un coğrafi konumu sayesinde müşterilere daha kolay ulaşılabilecek. Uluslararası bilgiyi, yerli iş gücüne aktaran Reeder, Samsun’daki Operasyon Merkezi sayesinde profesyonelce dizayn edilmiş bir ortamda, bant sistemli bir akış içinde çalışmak işin ve çalışanların verimini arttıracak.

İlerleyen dönemlerde üretim yapılmaya uygun olarak hazırlanan ve ilk adımı olan operasyon merkezinde, genel sevkiyat, teknik destek ve Ar-Ge birimlerinin bulunması hedefleniyor.

Genç ve üretken çalışanlara öncelik tanıyan Reeder, satış ekibinde 20-24 yaş arası en az ön lisans mezunu kişiler, teknik servis bölümünde ise 23-30 yaş arasındaki en az bir alanda uzmanlaşmış, mesleki eğitimini almış çalışan kadrosuna sahip. Yenilenen çağrı merkezi sayesinde 8 saniyede müşteri temsilcisine ulaşma ve 24 saat içerisinde sorun çözümü ile müşteri odaklı çalışan Reeder, 3 günde tamirat ve teslimat süresi pratik hizmet sunuyor.