İSTANBUL (AA) - Albaraka Türk, uluslararası bankacılık işlemleri ve para transferlerinde yüzde 100'e ulaşan başarı oranı ile KBC Bank tarafından mükemmellik ödülüne layık görüldü.

Albaraka Türk açıklamasına göre, banka, geçen yıl avro cinsinden gerçekleştirilen tüm uluslararası transferlerdeki yüzde 100'lük başarı oranı dolayısıyla KBC Bank'ın mükemmellik ödülünü almaya hak kazandı.

Söz konusu mükemmellik ödülü, yurt dışına gönderilen swift mesajlarında, swift merkezi ve muhabir bankaların uçtan uca otomasyonla ilgili belirledikleri kurallara uygun hareket edilmesi ve bankaların yakaladığı başarı oranına göre veriliyor.

Ödül ayrıca, bankacılık sektörünün itibar kriteri sıralamaları arasında "hatasız transfer işlemi" kategorisinde ilk sıralarda gösteriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, Türkiye'deki 30 yıllık tecrübeleri ile katılım bankacılığı sektöründe her zaman ilklerin öncüsü olmaya gayret ettiklerini ifade etti.

Uluslararası para transferlerinde, Albaraka Türk'ün bireysel, ticari ve finansal kurum transferlerinde gösterdiği başarılı performans dolayısıyla mükemmellik ödülüne değer görüldüğüne dikkati çeken Utku, şunları kaydetti:

"Hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetine her zaman büyük önem veriyoruz. Değer görüldüğümüz mükemmellik ödülü ile bu alanlardaki başarımızı farklı bir platform aracılığı bir kez daha belgelendirmiş olduk. Bu açından çok memnunuz. Çünkü aldığımız bu ödül bankacılık sektörünün itibar kriterleri arasında hatasız transfer işlemi kategorisinde ilk sıralarda yer alıyor. Türk şirketlerinin önde gelen ticari finans ortağı olan bankamızın referanslarını daha da güçlendireceğine inanıyorum."