İSTANBUL (AA) - Albaraka Türk tarafından hazırlanan "Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi"nin bu yılki ilk durağı Bolu oldu.

Albaraka Türk tarafından yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 500 eserden oluşan ve 20 yılı aşkın bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan "Albaraka Hat Koleksiyonu", bu yıl Türkiye genelinde 11 farklı şehirde sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bu yılın ilk sergi açılışı ise Bolu'da gerçekleştirildi.

Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Hasan Altundağ ve Albaraka Türk Bolu Şube Müdürü Atilla Demiröz'ün yanı sıra çok sayıda davetlinin katılımıyla, 16 Şubat’ta açılışı gerçekleştirilen, "Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi", 28 Şubat'a kadar Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nde Bolu'daki sanat severleri ağırlayacak.


- "Bolu'da sanatseverlerle buluşmak büyük bir mutluluk"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Hasan Altundağ, hat ve tezhip alanındaki önemli eserleri Bolu'daki sanatseverlerle buluşturmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, "Albaraka Hat Koleksiyonu', 2005 yılından bu yana üç yılda bir düzenlediğimiz Albaraka Uluslararası Hat Yarışması neticesinde ve çok değerli hattatlarımızın eserlerinden oluşturduğumuz önemli bir koleksiyondur. Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi'ndeki eserler sadece Hat Koleksiyonumuzdan oluşmuyor, sergilenen eserler arasında klasik Türk sanatlarının en eski ve en özel dallarından biri olan tezhip eserleri de sergimizde yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Altundağ, Albaraka Hat Koleksiyonu'nu bu yıl Türkiye genelinde 10 farklı ilde daha sergilemeyi planladıklarını kaydetti.