KARS/ERZİNCAN (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli yapılan operasyon kapsamında Kars ve Erzincan'da 10 kişi gözaltına alındı.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ'ye yönelik Ankara merkezli yürütülen soruşturma kapsamında, kent merkezindeki çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, "emniyet imamı" olduğu iddiasıyla 4 kişi yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

- Erzincan

Erzincan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri de aynı soruşturma çerçevesinde, sabah saatlerinde ilde bazı adreslere eş zamanlı operasyon yaptı.

Operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkartılan 19 kişiden 6'sı yakalandı.

Bu soruşturmada haklarında yakalama kararı çıkartılan şüphelilerden 7'sinin daha önce yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklandığı, 6 kişinin de arandığı belirtildi.

- Erzurum

Ankara merkezli soruşturmada, Erzurum'da da 68 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Bu karar üzerine kentteki çeşitli adreslere operasyon yapan Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri zanlıların bir kısmını yakaladı.

Kentte, diğer zanlıların yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.