İSTANBUL (AA) - Arçelik, Karbon Saydamlık Projesi’nin (Carbon Disclosure Project-CDP) hem iklim hem de su programında A Listesi’ne girerek, dünyada bu başarıyı elde eden 25 şirket arasında yer aldı.

Şirket açıklamasına göre, Arçelik A.Ş., dünyanın en büyük çevre verisine sahip CDP'nin iklim ve su programlarında en yüksek performansa sahip şirketlerin yer aldığı Global A listesine girmeye hak kazandı. Böylece dünyada her iki listeye giren 25 şirket arasında yer alarak, bu başarıyı elde eden ilk ve tek Türk şirketi oldu.

Arçelik AŞ, CDP İklim programına 2012 yılından bu yana raporlama yapıyor. Daha önce 2014 ve 2016 yıllarında da CDP İklim Global A listesinde yer alan Arçelik AŞ, CDP İklim Global A Listesinde 3'üncü kez yer alıyor.

Arçelik AŞ, iklim değişikliği yönetiminin yanı sıra su yönetiminde de başarılı çalışmalarını bu yıl ilk kez raporlayarak, CDP Su Global A listesi'ne girmeye hak kazandı. CDP, şirketlerin iklim performansını değerlendirirken, iklim değişikliği, çevresel risk yönetimi ve karbon salımını azaltma çabalarını dikkate alıyor. Su alanındaki sıralamayı yaparken şirketlerin su yönetimi ve su verimliliği uygulamalarını değerlendiriyor.

CDP, dünya çapında 3000'den fazla kuruluş için iklim, su ve orman konularında A'dan D'ye kadar puanlama yapıyor; en yüksek performansı olan şirketler, örnek çalışmalarıyla A Listesinde yer alıyor. CDP, bu yıl ilk defa bu üç alanın tümüne ilişkin şirket puanlarını aynı anda yayımlayarak kurumsal sürdürülebilirliğe karşı bütünsel bir yaklaşım benimsedi. Küresel 156 şirketi kapsayan 2017 A Listesi, 100 trilyon dolarlık piyasa değerindeki 827 yatırımcının isteği üzerine hazırlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arçelik AŞ Üst Yöneticisi (CEO), Hakan Bulgurlu, küresel ısınmaya karşı mücadelede şirketlerin büyük sorumluluğu olduğunu belirtti.

Arçelik olarak bu sorumluluk bilinciyle, bütünsel bir strateji izlediklerini bildiren Bulgurlu, su ve enerji verimliliğinde öncü ürünleriyle, üretimde enerji, su kullanımı ve atık yönetimindeki projeleriyle döngüsel ekonomi çözümlerine odaklanarak daha fazla değer yaratmayı amaçladıklarını aktardı.

Bulgurlu, üretimde karbon ayak izimizi 2025’e kadar sıfırlamayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Tüm bu çalışmalarımızın en prestijli uluslararası platformlarda takdir görmesinden gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.