ANTALYA

İzmir Gaziemir Destek Kıtaları Özel Ulaştırma Oto Bölük Komutanlığında 1965-1972 yılları arasında askerlik yapan 84 arkadaş, 32 sene sonra Antalya'nın Kemer İlçesinde buluştu.

Askerliğini onbaşı olarak yapan Veli Tokuş, birlikte askerlik yaptığı arkadaşlarını bir araya getirdi. Kuzdere Mahallesi'nde paintball sahasında bir araya gelen 84 asker arkadaşı, şehitler ve gaziler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

Grup daha sonra giydikleri asker kamuflajlarıyla 32 yıl sonra yeniden içtimaya çıktı. Buluşmada askerlik anıları da konuşuldu.

Veli Tokuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, buluşmaya ABD, Almanya, Fransa, Ukrayna ve Türkiye'nin 56 ilinden 84 kişinin geldiğini söyledi.

Tokuş, kendilerinden sonra gelen nesillere örnek olması için bir araya geldiklerini belirterek, "Türk milleti olarak savaşçı bir milletiz. Her Türk asker doğar. Biz de asker olarak doğduğumuzu göstermek için 32 sene sonra bir araya geldik. Dosta güven, düşmana korku saldığımızı herkese göstermek istedik. Bu buluşmalara her yıl devam edeceğiz." dedi.

Muhabir: Yunus İçen