İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi'nin "Değerli Büyüklerimiz" projesi kapsamında 65 üstü kişilerin sağlık kontrolleri ücretsiz yapıldı.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 65 yaş üstündeki 80 kişi, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda ağırlandı. Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'nden gelen sağlık ekibi, şeker, karaciğer ve böbrek rahatsızlığı olup olmadığını belirlemek için yaşlıların açken kan tahlillerini yaptı.

Kan veren yaşlılar kahvaltı yaptıktan sonra sırayla kendileri için ayrılan odalarda uzmanlar tarafından sağlık taramasından geçirildi. Göz kontrolüyle başlayan sağlık taramasına sırasıyla kulak, burun, boğaz, işitme ve nörolojik tetkiklerle devam edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Yaşlılarımız geçmişimizden bize kalan en değerli mirasımızdır. Onların sağlığı, rahatı, huzuru kısaca her şeyi bizlere emanet. Biz de üzerimize düşeni hakkıyla yapmak için yaşlılarımızı sağlık kontrolünden geçirdik. Onlar sağlıklı, huzurlu olsun ki biz de mutlu olalım." ifadelerini kullandı.