İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen toplu düğün şöleninde 25 çift dünya evine girdi.

Bağcılar Belediyesi açıklamasına göre, belediye tarafından ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal bir proje olarak hizmete sunulan "Toplu Düğün Şöleni" 22. yılına girdi.

Bağcılar Belediyesi Halk Sarayında gerçekleşen toplu nikah törenine AK Parti İstanbul milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık, Nurettin Nebati, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Musa Uzun, işadamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve çiftlerin yakınları katıldı.

Törende konuşan Kıyıklık, "Bu evlilik programı sizlere danışarak, sizlerin fikirleriyle ortaya çıktı. Evlenmek isteyip de imkanı olmayanları evlendirelim. Evlenen yavrularımıza Allah huzur ve bereketli bir ömür versin." dedi.

Nebati de "Bağcılar Belediyemiz önemli bir işe imza atıyor. Allah çiftlerimize hayırlı ömürler versin. Bir sıkıntıyla karşılaştığınızda anne baba ve büyüklerinize danışın." dedi.

Çiftlerin nikahlarını kıyan Çağırıcı da şöyle konuştu:

"Mutlu yuva huzurlu toplum diye çıktığımız yolda geleneksel toplu evlendirme şöleninde yine birlikteyiz. Bağcılar ailesi olarak birlikte birçok güzelliklere imza attık. Bunlardan biri de kurucu belediye başkanımız Feyzullah Kıyıklık ağabeyimizin başlattığı toplu evlendirme şölenimizdir. Yıllardır yuva kuramayan çiftlerimiz vardı. İmkansızlıklardan dolayı mutlu yuvalarına ulaşamıyorlardı. Şimdi hayırsever iş adamlarımızın da desteğiyle mutlu yuvalara bizler de şahitlik ediyoruz. Bugüne kadar evlendirdiğimiz çiftimizin sayısı 952'ye ulaştı."

Çağırıcı’nın kıydığı Edip Yeniad ve Besna Vesek çiftinin nikah şahitliğini Feyzullah Kıyıklık, İsmet Öztürk, Mustafa Yılmaz, iş adamı Suat Sancak ve Sami Gökalı yaptı.

Soner Çetinkaya ve Ümmühan Şahin çiftinin şahitliğini ise Nurettin Nebati, Feyzullah Kıyıklık, iş adamı Zühtü Cerit ve Musa Uzun yaptı.

Nikah sonunda evlilik cüzdanları gelinlere verildi.

Bağcılar Belediyesi tarafından yapılan araştırma sonucu maddi durumu iyi olmayan çiftler belirleniyor. Ardından çiftlerin gelinlik, damatlık dahil çeyiz ihtiyaçları da hayırseverler tarafından karşılanıyor.

Çiftlere belediye tarafından çeyiz de armağan ediliyor.