ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Bu ülkenin kadınları, vatan söz konusu olduğunda en ön safta her zaman oldular." dedi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı foto muhabirince 15 Temmuz 2016 gecesi TBMM Genel Kurulunda çekilen fotoğrafı makam odasına astığını söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu gece Mecliste olduğunu hatırlatan Bakan Kaya, o karenin, "her şeye rağmen millet iradesinin arkasında durulmasının" fotoğrafı olduğunu belirtti.

Bütçe görüşmeleri sırasında 15 Temmuz gecesi yaşananların bir kez daha gündeme geldiğini hatırlatan Kaya, kendileri Mecliste bombaların altındayken, Atatürk Havalimanı'na inen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için tankların yolu açtığını, Kılıçdaroğlu'nun kontrollü şekilde Bakırköy Belediye Başkanının evine gittiğini, sonra da "kontrollü darbe" söylemiyle ortaya çıktığını dile getirdi.

Fatma Betül Sayan Kaya, şöyle konuştu:

"Eğer o gece ortada kontrollü bir şey varsa, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaçışı. Biz buradaydık, milletimiz meydanlardaydı. Sayın Cumhurbaşkanımız helikopter ateşinin içinde Atatürk Havalimanı'na indi. Milletinin yanından da ayrılmadı. Orada her türlü helikopter ateşinin altında milletle birlikte oradaydı. Milletin içine çıktı ve milletine seslendi. Biz de saat 23.00'e kadar Meclisteydik, atılan bombalara rağmen orayı terk etmedik. Ben gururla söylüyorum ki o gece kadın milletvekillerimizin Meclisteki oranı çok yüksekti. Duyan kadın vekilimiz gelmişti. Hiçbir şeyi düşünmeden o gece oraya gittik. Ben 2 tane çocuğumu, ki biri 6 aylık bebeğimi bırakarak koştum. Bu ülkenin kadınları, vatan söz konusu olduğunda en ön safta her zaman oldular. O gece meydanlarda oldukları gibi biz de Meclisteydik."

Muhabir: Merve Yıldızalp