ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Avrupa Birliği ve ulusal finansman desteğiyle gerçekleşen projeler kapsamında yaklaşık 4 bin 500 kadın, 8 bin gencin girişimcilik eğitimleri aldığını belirterek, "6 bin 800 gencimiz ve kadınımız staj ve çıraklık programlarına katıldı, 13 bin kadın ile 5 bin 500 gencimiz istihdama ilave katılım sağladı." dedi.

Bakan Sarıeroğlu, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi Teknik Yardım Projesi'nin kapanış toplantısına katıldı.

Gelecek dönemde önceliklerinin, istihdamı artırıp işsizliği düşürmek olacağını bildiren Sarıeroğlu, bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan Milli İstihdam Seferberliği'ne devam edileceğini söyledi.

Sarıeroğlu, 2007-2016 arasında iş gücüne katılabilecek durumdaki 8 milyon kişiden 6,5 milyonuna iş imkanı sağlandığını vurguladı.

Çalışma hayatının gündemindeki konuların diyalog ve uzlaşıyla ele alınması gerektiğine inandığını ifade eden Sarıeroğlu, çalışma hayatının tüm paydaşlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını, bunu da sürdüreceklerini dile getirdi.

"Türkiye, geleceğe güçlü adımlarla ilerleyen bir ülke"

Faaliyet alanlarına giren konularda uluslararası kuruluşlarla da yakın iş birliği içerisinde önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Sarıeroğlu, "Başta Avrupa Birliği olmak üzere Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) gibi kuruluşlarıyla sürdürdüğümüz yakın iş birliğini bundan sonraki süreçte de sürdürme arzusundayız. Bakanlığımız hem istihdam hem de sosyal politika alanına yönelik olarak Avrupa Birliği politikaları ve uygulamalarıyla uyum sürecini de yürütmektedir. Bu bağlamda başta kadın odaklı konular olmak üzere çok önemli yasal düzenlemeler gerçekleştirdik." diye konuştu.

Avrupa Birliği'nden sağlanan kaynaklarla istihdamın artırılması, kayıt dışı istihdamın azaltılması, işçi ile işveren arasındaki uyumun artırılması gibi birçok projenin başarıyla hayata geçirildiğini bildiren Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"Avrupa Birliği ve ulusal finansman desteğimizle gerçekleşen projeler kapsamında yaklaşık 4 bin 500 kadın ve 8 bin gencimiz girişimcilik eğitimleri aldı, 6 bin 800 gencimiz ve kadınımız staj ve çıraklık programlarına katıldı, 13 bin kadın ile 5 bin 500 gencimiz istihdama ilave katılım sağladı. Bin kadın, bin genç ve 500 dezavantajlı vatandaşımız kendi işini kurdu. 14 bin gencimiz istihdam odaklı kurslara katıldı. 58 bini işsiz, 29 bini genç, 10 bini kadın olmak üzere 97 bin kişiye danışmanlık hizmeti verildi. 12 bin kişi kayıtlı istihdamı destekleyen çeşitli eğitimlere katıldı. 33 bin vatandaşımız mesleki bilgili ve beceriler açısında sınav belgelendirme merkezlerinden sertifikalarını aldılar. 40 bin işçi ve işverenimiz uyum eğitimlerine katıldı."