HATAY (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'nın sevk ve idaresinden sorumlu 2. Ordu'nun Hatay'daki harekat merkezini ziyaret etti.

Harekat merkezinde, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve diğer askeri yetkililerden bilgi alan Yıldırım'a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Hatay Valisi Erdal Ata da eşlik etti.

"Mesele vatandaşımızın güvenliği olursa gerisi teferruattır"

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bazı ülkelerden gelen yorumların ve rahatsız edici beyanatların hiç önemi bulunmadığını belirterek, "Mesele vatandaşımızın can ve mal güvenliği olursa, mesele hudutlarımızın emniyeti olursa, mesele terör örgütünün ülkemize ve milletimize düşmanca faaliyetleri olursa gerisi teferruattır. Arkalarında kim olursa olsun bizim için fark etmez." dedi.

Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'nın sevk ve idaresinden sorumlu 2. Ordu'nun Hatay'daki harekat merkezini ziyaretinde askerlere hitap etti.

Harekatın bekledikleri ve planladıkları şekilde devam ettiğini bildiren Yıldırım, zaman zaman hava şartlarından kaynaklı olumsuzluklar yaşandığını ama gelip geçici olan bu durumun da aşacağını vurguladı.

Türkiye'ye yönelik bugüne kadar gerçekleşen 90’ın üzerindeki roket saldırısında şehitler olduğunu anımsatan Yıldırım, "Dün maalesef bir tankımız hedef alındı ve 5 kahraman askerimiz şehadet şerbetini içti. Dolayısıyla bu harekatla ilgili bazı ülkelerden gelen yorumlar ve rahatsız edici beyanatların hiç ama hiç önemi yok. Mesele vatandaşımızın can ve mal güvenliği olursa, mesele hudutlarımızın emniyeti olursa, mesele terör örgütünün ülkemize ve milletimize düşmanca faaliyetleri olursa gerisi teferruattır. Arkalarında kim olursa olsun bizim için fark etmez." diye konuştu.

"İşiniz kolay değil"

"Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük bir devlettir, bu millet büyük bir millettir." ifadesini kullanan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bugün cenazede de gördük yediden yetmişe, çocuğundan dedesine varıncaya kadar bütün vatadaşlarımız tek vücut birlikte teröre lanet okuyor, kahraman askerimize, polisimize, jandarmamıza dua ediyor. Dolayısıyla işiniz kolay değil ama Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığımız zaman bundan çok daha zor şartlarda memleketin istiklalini, geleceğini ecdadımız nasıl korudu ve bize bu cennet vatanı emanet ettiyse biz de elimizdeki bu imkan ve kabiliyetlerle daha fazlasını yapacağız. Milletimizin geleceği için çocuklarımızın aydınlık yarınları için bu görevi seve seve, gece gündüz demeden, yorulmak nedir düşünmeden yapıyorsunuz. Hepinizi yürekten kutluyorum, hepinizin alnından öpüyorum, Allah yar ve yardımcımız olsun."

Askerlere, hükümetin bütün imkanlarıyla görevin en iyi şekilde yapılması için çalıştığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını kendilerine getirdiğini söyleyen Yıldırım, "İnanırsanız başarırsınız." dedi.

Başbakan taziye çadırını ziyaret etti

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye'nin Afrin bölgesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK mensuplarının Reyhanlı'ya yönelik roketli saldırılarında hayatını kaybeden Ahmet Şanverdi, Rıfat Sinirli ve Fatma Avlar ile Suriye uyruklu Nadir Faris için kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

Başbakan Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'nın sevk ve idaresinden sorumlu 2. Ordu'nun Hatay'daki Harekat Merkezi'ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, karayoluyla Reyhanlı ilçesine geçti.

Burada, Suriye'nin Afrin bölgesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Reyhanlı'ya yönelik roketli saldırılarda hayatını kaybeden Şanverdi, Sinirli, Avlar ile Faris için kurulan taziye çadırını ziyaret eden Yıldırım, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

Yıldırım'a ziyarette, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay ile Hatay Valisi Erdal Ata da eşlik etti.

Muhabir: Enes Kaplan